Hacizli arabalar nasıl satılacak? Hacizli arabaların satışı nasıl olacak?

Resmi Gazete'de yayınlanan habere göre yediemin otoparklarında 700 bin satılabilir durum olan araç bulunduğu ifade edilirken, bu araçların piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa çıkarılacağı belirtiliyor. Uygulamanın 1 Kasım'da yürürlüğüne girmesi planlanmıştı.

Hukuken muhafazasına gerek kalmayan yedieminlerdeki hacizli mallar, yarın itibarıyla satışa çıkarılacak. Şu an halihazırda yediemin otoparklarında 700 bin satılabilir durum olan araç bulunduğu ifade edilirken, bu araçların piyasa değerinin yüzde 10 ila 15 daha altında satışa çıkarılacağı belirtiliyor.

HACİZLİ ARABALAR NASIL SATILACAK?

İcra ve İflas Kanunu'na eklenen geçici 20. maddeyle yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan hacizli malların tasfiyesinin taraf menfaati ve kamu yararı gözeterek çözüme kavuşturulmasına ilişkin tebliğ 18 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanmış ve bu doğrultuda uygulama sürecinin 1 Kasım'da yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştı.

Teslim Alma ve Rehin Hakkı: Haciz kararı kalkan mallar, öncelikle mülkiyet sahibi olan borçlu tarafından teslim alınabilecek. Borçlu malı teslim almazsa, rehin hakkı sahibine malı alma imkanı tanınacak.

MKE A.Ş'ye Devir: Belirli şartlar altında mal sahibinin malı teslim almaması durumunda, mallar kamu yararı gözetilerek belirlenen bedel karşılığında Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE A.Ş)'ye devredilebilecek.

Satış ve Mülkiyet Devri Durumunda Bedel: Satış ve mülkiyet devri durumunda elde edilen bedel muhafaza edilecek ve hak sahiplerine ödenecek.

MKE A.Ş'ye Devredilmemesi Durumunda: Belirtilen mallar, MKE A.Ş'ye devredilmemesi durumunda çürümeye bırakılarak Türkiye Kızılay Derneğine bedelsiz olarak devredilecek.

Sonraki Haber