Hakan Fidan'dan FETÖ elebaşının ölümü hakkında önemli açıklama: Rehavete düşmeyeceğiz.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşının ölümü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, 'FETÖ'nün elebaşı ölmüştür. Terörle mücadelede rehavete düşmeyeceğiz.' dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu. Hakan Fidan, yaptığı basın açıklamasında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında ilk açıklamasını yaptı.

Bakan Fidan, "FETÖ elebaşının (Fethullah Gülen) ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye götürmeyecektir." dedi.

"Bu örgüt, milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makinaya dönüştürmüştür." ifadelerini kullanan Fidan yurtdışındaki örgüt üyelerinin istihbarat servislerinin elinde olduğunu vurguladı.

'GİTTİĞİNİZ İHANET DOLU YANLIŞ YOLDAN VAZGEÇİN'

Bakan Fidan, konuşmasının devamında yurt dışına kaçan FETÖ'cülere de çağrı yaparak "Bu ölüm vesilesiyle artık onların üzerindeki büyünün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin, milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecekler. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler." ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞI FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen öldü. Gülen'in ölüm haberini FETÖ'nün yayın organları duyurdu. Fetullah Gülen'in ölüm haberini FETÖ'ye yakın olan Herkul adlı internet sitesinin sosyal medya hesabı duyurdu. Gülen'in yeğeni Ebuseleme Gülen de Fethullah Gülen'in öldüğünü duyurdu. Öte yandan birçok FETÖ'cü haber sitesi ve FETÖ'cü hesap da Gülen'in ölüm haberini paylaştı.

Gülen'in ölümüyle ilgili güvenlik kaynaklarından açıklama da geldi.

Sonraki Haber