Hakem kararları tartışılıyor:Futbolda tansiyon yine yükseldi

Süper Lig'de önceki akşam oynanan Fenerbahçe-Başakşehir maçındaki hakem hataları Türk futbolunda bir kez daha krize yol açtı. Futbol yeşil sahadan dışarı taştı, 'laf dalaşı' halini aldı

SÜPER Lig maçlarında sıkça tartışılan "hakem faktörü" bir kez daha gündemin ilk sırasına oturdu. Ligin 14'üncü haftasında Ülker Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Başakşehir müsabakasında hakem Bahattin Şimşek'in verdiği kararlar büyük bir krize sebep oldu.

Müsabakayı Fenerbahçe 4-1 kazanırken, Başakşehir maçı 9 kişi tamamladı. Turuncu-lacivertlilerde hakem düdüklerine tepki veren Rafael ve İrfan Can Kahveci'nin yanı sıra teknik direktör Okan Buruk da kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

GÜMÜŞDAĞ: BU HAKEMLERLE LİG BİTMEZ

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, söz konusu müsabakadan sonra yaptığı açıklamada, hakem Bahattin Şimşek'in çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Başakşehir'li futbolcuları psikolojik olarak maçtan kopardığını savundu.

VAR'dan gelen uyarıya rağmen Fenerbahçe'den Luiz Gustavo'ya kırmızı kart gösterilmediğini belirten Gümüşdağ, "Gustavo'ya direkt kırmızı kart vermedi. Maç boyu 90 dakika, Caner Erkin adlı oyuncuyu hepimiz dinliyoruz. Sicilini de biliyoruz. Buna rağmen 90 dakika kart çıkaramıyor. İrfan Can iki kelime söyleyince kart çıkarıyorlar. Bütün Türkiye görüyor. Önümde ekran var. Rafael değmiyor bile. Değmediği halde, kart görüyor. İnanılmaz bir şey. Anlayamıyorum" ifadelerini kullandı.

Hakem yönetimini "rezalet" olarak nitelendiren Gümüşdağ, "Bu şekilde, bu hakemlerle bu lig bitmez. Daha ligin başındayız. Yarın bir gün bu olaylar daha büyük yerlere gelir. Ben tribünden aşağı gelip arkadaşlarımı ikaz ettim. Sinir uçları koptu. Merkez Hakem Kurulu ve federasyon bu durumu sorgulamalı" şeklinde görüş belirtti.

GALATASARAY'DAN GÖNDERME: KAPKARA GECE

Çok konuşulan 90 dakikanın tamamlanmasının ardından Galatasaray Kulübü resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Tepkisini siyah bir kutucuk ve siyah bir görsel ile gösteren sarı-kırmızılılar, "Futbolda kapkara gece" ifadesini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN YANIT: DERİN İLİŞKİLERİNİZDE GİZLİ

Galatasaray'a, bu gönderisini alıntılayarak yanıt veren Fenerbahçe Kulübü'nün resmi hesabı ise şunları kaydetti: "O karanlık; şampiyonluk posterlerinde saklamak zorunda kaldığınız yüzlerde, yıllarca futbolu tahakküm altına aldığınız derin ilişkilerinizde gizli! Kendi ışıklarınızı yakarsanız aydınlanır."

Fenerbahçe'nin sosyal medya paylaşımına cevap veren Galatasaray, FETÖ'nün üzerine gidilen 2013 yılı ve sonrasına işaret ederek, söz konusu süreçte elde ettiği başarılara dikkat çekti ve kupa sayısında önde olduklarını vurguladı.

Sonraki Haber