Hakkari’de şehit öğretmen yürüyüşü

PKK’nın şehit ettiği öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğrencileri ve meslektaşları tarafından anıldı. Hakkari’de yürüyen öğretmenler, şehitlerin fotoğraflarını taşıdı, öğrencileri de fotoğraflarına karanfil bıraktı

Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, şehit meslektaşlarını katıldıkları yürüyüşlerle andı. Milli Eğitim Müdürlüğünce, PKK tarafından şehit edilen öğretmenleri anma programı düzenlendi. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın, görev yaptığı Batman’da ve Çorum’daki mezarı başında da anıldı.

Yüksekova’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen öğretmenler, ellerinde, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın, Esma Karadoğan, Fatih Tekin, Dilay Turan Kerman, Necmettin Yılmaz'ın fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla 5 kilometre yürüdü. Şemsettin Onay Anadolu Lisesi önünde sona eren yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çukurca’da da Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü önünde "Şehit öğretmenlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz" yazılı pankart açan öğretmenler, şehit Necmettin Yılmaz ve Şenay Aybüke Yalçın'ın fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla Kaymakamlık binasına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceyhan Doğan'ın da katıldığı yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Batman'ın Kozluk ilçesinde 4 yıl önce PKK saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, görev yaptığı okulda anıldı. İlk görev yeri olan Kozluk'ta 9 Haziran 2017'de karne dağıttıktan sonra evine dönerken, dönemin Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına teröristlerce açılan ateş sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 22 yaşında şehit olan Yalçın için adını taşıyan okulda anma programı yapıldı.

‘İDEALLERİ YAŞATILIYOR’

Şehit Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'ndeki programa katılan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, okul girişinde bulunan anı defterini imzaladı.

Burada konuşan Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü programını şehit Aybüke öğretmenin okulundan başlattıklarını söyledi. Şahin, adının yaşatıldığı Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi'ne değinerek, "Kütüphanemiz bir büyük meşale gibi yanıyor. Her gün yüzlerce, hatta binlerce öğrenciye, gencimize hizmet veriyor. Onun ismi, idealleri yaşatılıyor, yaşatılmaya devam edilecek" diye konuştu.

AYBÜKE ÖĞRETMEN İÇİN TÜRKÜ OKUDULAR

Programda daha sonra Yalçın'ın şehit olmadan önce kendi elleriyle hazırladığı müzik sınıfı ziyaret edildi, karanfil bırakıldı. Okulun müzik öğretmenleri tarafından şehit Aybüke öğretmenin ölümünden önce söylediği Mağusa Limanı türküsü seslendirildi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nezir Sevim, Kozluk Belediye Başkanı Ayhan Eren, kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

‘ÖĞRETMENİMİZİN YOLUNDAN GİDECEĞİZ’

Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye giderken 2017'de Tunceli'de PKK tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın Siverek ilçesindeki öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerini unutmadı.

Aradan geçen 4 yıla rağmen öğretmenlerini unutmayan öğrencileri, sınıfın tahtasına "24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun Necmettin öğretmenimiz" yazdı ve masadaki fotoğrafına karanfil bıraktı.

Necmettin Yılmaz'ı çok özlediklerini dile getiren öğrencisi Mihrican Çaçan şehit öğretmenin Öğretmenler Günü'nü sadece bir defa kutladıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Keşke Necmettin öğretmenimiz de burada olsaydı, onunla birlikte öğretmenler gününü kutlasaydık. Diğer öğretmenlerimizin gününü kutlayacağız ama Necmettin öğretmenimiz olmadığı için çok üzgünüz. Bize okumayı ve yazmayı o öğretti. Biz Necmettin öğretmenimizin yolundan gideceğiz."

Necmettin Yılmaz'ın 2. sınıftayken öğretmeni olduğunu aktaran Mustafa Çaçan ise "Necmettin öğretmenimiz bizim için çok çabaladı, elinden gelen ne varsa yaptı. Bizim için çok büyük bir öğretmendi. Kesinlikle onun yolunda gideceğiz" diye konuştu.

Sonraki Haber