Hakkari'nin muhteşem yöresel lezzeti! Doğaba çorbası tarifi...
Hakkari'nin yöresel yemeklerinden biri ile karşınızdayız. Bugün Doğaba çorbası tarifi vereceğiz. Et yemeklerini seven ya da çorbada et tadını seven kişiler doğaba çorbasını çok beğenecektir. Biz de sizlerle bu lezzetli çorbanın ayrıntılarını paylaşıyoruz.
Bugün Hakkari'nin yöresel lezzetlerinden biri olan Doğaba çorbasının tarifini sizlerle paylaşacağız. Doğaba çorbasını et yemeklerini seven ya da içerisinde et bulunan çorbaları seven kişiler çok beğenecektir. Hakkari'nin yöresel yemeklerini denemek isteyenler bu tarifi mutlaka denemeli. Hem çok doyurucu bir çorba hem de çok lezzetli. O halde Doğaba tarifinin ayrıntılarını sizlerle paylaşıyoruz. İşte çok lezzetli çorbanın tarifi!
DOĞABA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 750 gr kemikli et
- 10 su bardağı su
- 500 gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Nane
- Kekik
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- Köfte için
- 250 gr kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- Nane
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Buğdayları bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp başka bir tencereye alarak üzerine suyu ekleyin, kemikli eti de ekleyip hepsini kaynatın.
- Köfteyi hazırlamak için pirinci sıcak suda 20 dakika bekletin. Bekledikten sonra robottan geçirip üzerine kıymayı ve baharatları ekleyip yoğurun.
- Elinizi biraz ıslatın ve köfte harcını küçük yuvarlaklar şeklinde yuvarlayın. Bunları bir kenara koyun.
- Başka bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine biraz su ekleyin. Bu karışımı buğdaylı etli suya aktarın. Kaynayınca köfteleri de buraya aktarın.
- Başka bir küçük tavada tereyağını ve baharatları ekleyip sos hazırladıktan sonra çorbanın üzerine dökün ve servis edin.