Halkbank'tan 125 bin kadına 13.6 milyar destek

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Türkiye genelinde Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi'mizle haziran ayı itibarıyla 125 bin kadın girişimciye ve 13,6 milyar liralık kredi hacmine ulaştık” dedi.

Adana’da düzenlenen ikinci "Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması"nda konuşan Arslan, alınan kredilerin ağırlıklı olarak üretim kapasitesini artırma, yeni ekipman yatırımı, ürün geliştirme, işletme kurmak için başlangıç sermayesi olarak değerlendirildiğini bildirdi.

‘MİSYONUMUZUN BİR PARÇASI’

Arslan, çalışmanın, kadınları ekonomik hayata daha etkin şekilde dahil etmek ve kadın girişimcileri cesaretlendirmek için gerçekleştirildiğini söyledi. Kadınların çalışma hayatına dahil olması, işletmeler kurması ya da sahip oldukları işletmeleri daha ileriye taşımaları için son bir buçuk yıldır seferber olduklarını vurgulayan Arslan, geçen yıl Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi"ni açıkladıklarını anımsattı ve şunları söyledi:

"Ekonomik hayata daha fazla dahil oldukça, kadınların ekonomik gelişmemizi olduğu kadar sosyal yapımızı da güçlendireceğini düşünüyoruz. Toplumumuzun yarısını oluşturan kadınlarımızın üretkenliklerini desteklemeyi Halkbank olarak misyonumuzun bir parçası olarak görmekteyiz."

Osman Arslan, Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye'de 13 bin 543 kadın girişimcinin verdikleri desteklerden yararlandığını, Akdeniz Bölgesi'nde toplam 2 milyar liraya yakın kredi kullandırıldığını bildirdi.

KOOPERATİFLERE VE GENÇLERE…

Desteğe ilginin arttığını, kadınların iş hayatında var olma heyecanının yükseldiğini belirten Halkbank Genel Müdürü, kredilerin en çok ticaret sektöründe, ikinci sırada hizmette ve üçüncü sırada imalat sanayi sektöründe kullanıldığını bildirdi.

Arslan, sadece kadın girişimcileri değil kooperatifleri de desteklemeyi sürdürdüklerini belirtti, geçen yıl kooperatiflere yönelik yapılan saha çalışması ve ziyaretlerin ardından "Kadın Kooperatifleri Destek Paketi"nin tanıtımının yapıldığını anlattı.

Bu yıl da ülkenin farklı noktalarında düzenleyecekleri buluşmalarla kadın üreticilerin sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arslan, bünyesinde kadınları bulunduran kooperatifleri de ön plana çıkarmayı istediklerini anlattı. Gençlerin de iş dünyasına katılması ve hedeflerine ilerlemesi konusunda destekler verdiklerini anımsatan Arslan, kredinin 35 yaşını aşmamış girişimcilere yönelik, 350 bin lira limitli ve 60 aya kadar vadeli olduğunu belirtti.

Sonraki Haber