Haluk Bilginer’in Türkiye düşmanlarıyla ne işi var! O buluşma tepki topladı

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer'in Can Dündar ve Erk Acarer'le Almanya'da buluşması sosyal medyada büyük tepki topladı. Sosyal medyada kullanıcılar 'Haluk Bilginer'in Türkiye düşmanlarıyla ne işi var!' yorumunu yaptı

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer, Almanya’da Can Dündar ve Erk Acarer’le buluştu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dündar, “Sahnede devleşen büyük bir yetenek, dünyada yüzümüzü ağartan dev bir oyuncu ve siyasi riski var diye sevdiklerine yüz çevirmeyen bir dost…İyi ki geldin” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA AYNI KAREDE

Bilginer’in Türkiye’yi hedef alan Can Dündar ve Erk Acarer’le görüşmesi tepkilere neden oldu. Bilginer’in MİT Tırları davasından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve en son İçişleri Bakanlığı’nın gri listesinde yer alan Dündar ve MİT Kanunu'nu ihlal etmek suçunu işlediği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Erk Acarer’le buluşmasına kullanıcılar sosyal medyada “Bilginer’in Türkiye düşmanlarıyla ne işi” var yorumunu yaptı. Bilindiği üzere Acarer bir programında Alman devletiyle işbirliği yaptığını “Benim yaptığım haberler Alman emniyeti ve Alman İçişleri Bakanlığı tarafından özellikle isteniyor.” sözleriyle itiraf etmişti.

Bilginer’in Almanya’daki buluşmasına tepki gösteren isimlerden biri de Mehmet Çek oldu. Çek, “Bu ülkeye ihanetten, devlete ait gizlilik içeren bilgileri satmaktan, terör örgütlerine yardım ve yataklıktan yargılananlarla, yabancı istihbarat örgütlerinin kucağında her gün bu ülkeye nefret kusan firari hainlerle buluşmak nedir Haluk Bilginer? Bu millet ve bu devlet de bundan sonra size dünden farklı davranmaya başlarsa hiç ciyaklamayın.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber