Haluk Levent Polonez işçilerini ziyaret etti

Haluk Levent’ten Tekgıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra Polonez işvereninin tek bir SMS ile işten çıkardığı 135 işçiye destek geldi. Levent, 'Pazartesinden itibaren işverenle diyaloğa başlıyorum' dedi

Tekgıda-İş Sendikası’na üye olduktan sonra Polonez işvereninin tek bir SMS ile işten çıkardığı 135 işçinin direnişine bir destek de Haluk Levent’ten geldi. Beraber şarkılar söylendi, oyunlar oynandı, sloganlar atıldı.
Eylem alanında konuşan Levent, “Pazartesinden itibaren işverenle diyaloğa başlıyorum. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Migros’ta başardık, burada da başaracağız.” mesajı verdi.

NE OLMUŞTU?

19 Ağustos günü Tek Gıda-İş Sendikası’na üye olan 13 işçi işten çıkarılmış; işçiler arkadaşlarına destek olmak için fabrikada üretimi durdurmuştu. İşveren bunun üzerine onlarca işçiyi yüz kızartıcı suç işlediklerini öne sürerek gerekçe göstermeden bir SMS ile işten çıkarmıştı. Böylece işten çıkarılanların sayısı 135’e ulaştı.

İşçiler, bu süreçte kolluk kuvvetlerinin sert müdahalesiyle de karşılaşmış, yaralanan işçiler olmuştu. Son olarak 28 Temmuz günü eylem alanlarının kolluk kuvvetleri tarafından abluka altına alındığını görünce Çatalca Kaymakamlığı önünde sabaha kadar nöbet tutarak başarı elde etmişti.

Sonraki Haber