Hamaney’den Beyrut saldırısı açıklaması: Bölgedeki tüm direniş güçleri Hizbullah'ın yanında

İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Hamaney, Lübnan halkının daha önce İsrail’i nasıl defettiğini hatırlattı, ‘Lübnan, saldırgan ve kötü niyetli ve yüz karası düşmanı pişman edecektir.’ dedi.

İran’dan İsrail’in Beyrut’ta Hizbullah’a yönelik saldırısının ardından en üst düzeyde açıklama geldi. İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Hamaney, Lübnan’ın İsrail’i pişman edeceğini söyledi.

Öte yandan İran'da bazı üstgeçitlere "Hizbullah yaşıyor" yazılı ve Nasrallah fotoğrafı olan pankart asıldığı görüldü.

‘İSRAİL DERS ALMADI’

Hamaney’in açıklaması şöyle:

“Lübnan’da savunmasız insanların katledilmesi bir yandan Siyonist kudurmuş köpeğin vahşi yüzünü bir kez daha herkes için açığa çıkardı ve diğer yandan gaspçı rejimin yöneticilerinin kısa görüşlülüğünü ve aptalca siyasetini ortaya koydu. Siyonist rejimin başındaki terör çetesi, bir yıl boyunca Gazze’de sürdürdüğü barbarca savaştan ders almadı ve kadınların, çocukların ve sivil halkın toplu olarak katledilmesinin Direniş cephesinin sağlam yapısında etkili olamayacağını ve onu yıkamayacağını anlayamadı.

‘ZARAR VEREMEYECEK KADAR KÜÇÜK’

“Şimdi aynı aptalca siyaseti Lübnan’da deniyorlar. Siyonist suçlular, Lübnan Hizbullah’ının güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyecek kadar küçük olduklarını bilmelidirler. Bölgedeki tüm Direniş güçleri Hizbullah’ın yanında ve ona destektir. Bu bölgenin kaderini Direniş güçleri ve onların başında da yüce Hizbullah belirleyecektir.

‘HİZBULLAH ONLARIN AYAĞINI KESTİ’

“Lübnan halkı, bir zamanlar gaspçı rejimin askerlerinin Beyrut’a çizmeleriyle bastığını unutmadı; işte o Hizbullah onların ayağını kesti ve Lübnan’ı onurlu ve başı dik yaptı. Bugün de Lübnan, Allah’ın izniyle saldırgan, habis ve yüz karası düşmanı pişman edecektir. Tüm Müslümanlar, ellerindeki imkânlarla Lübnan halkının ve yüce Hizbullah’ın yanında durmalı ve gaspçı, zalim ve habis rejime karşı onların yardımına koşmaları farzdır.”

Hamaney'in açıklamasında Hizbullah Lideri Nasrallah yer almadı.

İsrail’den Beyrut’a inmek isteyen İran uçağına tehdit

İsrail'in Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı vurmakla tehdit ettiği bildirildi.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığından üst düzey bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan Hizbullah'a silah tedarikinin sağlandığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Lübnan ordusunun, askeri uçakların Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'nı kullanabilmesine onay veren tek makam olduğunun altını çizen Lübnanlı yetkili, İsrail ordusunun havalimanının kule frekanslarını hacklediği ve İran'a ait sivil uçağı iniş yapması halinde vurmakla tehdit ettiğini kaydetti. Yetkili, bunun üzerine İran yolcu uçağına Lübnan hava sahasına girmeden geri dönmesi talimatı verdiklerini belirtti.

İRAN MECLİSİNDE TOPLANTI

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonunun Lübnan başta olmak üzere İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere toplandı.

Basına açıklama yapan Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızai, "Bugün bir grup komisyon üyesinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Siyonist rejimin Beyrut banliyölerinde işlediği suçlar dahil olmak üzere bölgedeki son olayların araştırılmasına odaklanıldı." ifadelerini kullandı.

Rızai, "Bugün Siyonistler işgal altındaki topraklarda son günlerini geçiriyorlar ve bölgedeki tüm bu olaylar, lanetli ve suçlu Siyonist rejimin sonunun başlangıcı olacaktır." dedi.

Sonraki Haber