Hamaney'den cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'a ilk mesaj

İran lideri Hamaney, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Pezeşkiyan'ı tebrik etmek için mesaj yayımladı. Hamaney mesajında herkesi İran'ın kalkınması için çalışmaya davet etti.

İran İslam Cumhuriyeti lideri Ayetullah Hamaney, ülkede düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda yüzde 53,7 oy alarak kazanan Mesud Pezeşkiyan için tebriklerini iletti.

Hamaney, yaptığı yazılı açıklamada, "İran halkı artık cumhurbaşkanını seçmiştir. Milletimize ve yeni seçilen Cumhurbaşkanımıza tebriklerimi iletiyorum. Ülkemizin kalkınmasının ve onurunun artması için herkesi el birliğiyle, iyi niyetle çalışmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT REİSİ'NİN YOLUNU TAKİP MESAJI VERDİ

Hamaney, "Seçilmiş Cumhurbaşkanı Dr. Pezeşkiyan'a vizyonunu yüksek, parlak ufuklar üzerine kurmasını tavsiye etmek isterim. Şehit Reisi'nin yolunu takip ederken, kalkınmanın sağlanması için ülkenin sahip olduğu zengin kapasiteyi en iyi şekilde kullanmaya teşvik ediyorum." çağrısında bulundu.

PEZEŞKİYAN'DAN HAMANEY'E ZİYARET

İran devlet televizyonunun haberine göre, Pezeşkiyan, akşam saatlerinde İran lideri Hamaney'i ziyaret etti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'ı tebrik eden Hamaney, seçimlerin ikinci turunda halkın katılım oranının artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İran'ın kalkındırılması için ülkenin zengin kapasitesinden faydalanmasının önemini vurgulayan Hamaney, ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan için dua ve başarı dileklerinde bulundu.

Sonraki Haber