HAMAS noktayı koydu! HAMAS askeri lideri şehit mi oldu?

HAMAS askeri lideri Muhammed Dayf'ın geçen ay Gazze Şeridi'nde düzenlenen saldırıda şehit olduğu iddiaları yalanlandı. HAMAS'tan yapılan açıklamada, 'komutan hayatta' ifadeleri kullanıldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırısında, HAMAS askeri lideri Muhammed Dayf'ın şehit edildiğine dair iddianın bir kez daha yalan olduğu doğrulandı.

Han Yunus'ta 13 Temmuz'da gerçekleştirilen ve sivillerin hayatını kaybettiği saldırıda Dayf'ın vurulduğunu öne süren İsrail'in, 1 Ağustos'ta yeniden gündeme getirdiği bu iddianın gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Siyasi Büro Üyesi Usame Hamdan, Kassam Tugayları komutanı Muhammed Dayf'ın hayatta olduğunu söyledi.

Katar’ın başkenti Doha’da American Associated Press’e konuşan Hamdan, “Muhammed Dayf iyi ve İsrail’in onun adını anarak yaptığı şey, katliamı haklı çıkarmak için bir bahane olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu korkunçtu ve İsrail’in güvenli ilan ettiği bölgeydi.” dedi.

Deif, daha önce 7 kez suikast girişimini atlatarak hayatta kalmıştı.

“Kamuflaj ustası” olarak isimlendirilen Dayf, 7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı operasyonunun talimatını veren askerî liderdi.

Sonraki Haber