Hamas'tan açıklama: İsrail Gazze'de soykırıma devam ediyor...

Hamas lideri Abdül Hakim Hanini, Telegram kanalından önemli bir açıklama yayınladı. Hakimi, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki direnişi sona erdirmeye yönelik tüm girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını ve işgalin caniliğinin bu yolu zorlamayacağını vurguladı.

Hamas'tan açıklama: İsrail Gazze'de soykırıma devam ediyor...

Hamas lideri Abdül Hakim Hanini, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki direnişi sona erdirmeye yönelik tüm çabaların başarısız olacağını belirterek, işgalin sona ermesi için bu tür girişimlerin yeterli olmayacağını vurguladı.

HAMAS'TAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Hamas lideri Abdül Hakim Hanini, İsrail'in dün gece Cenin kampına yönelik bariz saldırısının, Hamas'ın direnişini kırmayı başaramayacağını ifade etti. Hanini, İsrail'in bir devlet terörü olduğunu ve Gazze'de masumlara karşı işlenen soykırım suçunun bir uzantısı olduğunu dile getirdi.

Hanini Pazar günü yaptığı açıklamada, Filistinlilerin direniş yolunu tüm gücüyle ve şiddetiyle sürdürme kararlılığında olması nedeniyle İsrail'in Batı Şeria ve Gazze'deki direnişi sona erdirmeye yönelik tüm girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanacağını ve işgalin caniliğinin bu yolu zorlamayacağını vurguladı.

Hamas lideri Abdül Hakim Hanini, "Cenin ve kampındaki işgal suçları ve savaş makinesinin orada yarattığı büyük yıkım gözden kaçmayacak ve direniş bu suçun boyutuna uygun bir karşılık verecektir." dedi.

Hanini, geçen ağustos ayında 3 İsraillinin öldürüldüğü Hawara operasyonunun faili olan ve bu gece Cenin'e düzenlenen saldırıda işgal güçleri tarafından tutuklanan, zulme uğrayan Kassami Usame Bani Fadl'ı selamlayarak, bu tutuklamanın İsrail'in kararlılığını zayıflatmadığını vurguladı.

Hamas lideri Abdül Hakim Hanini, sözlerini şöyle tamamladı: "Gazze'de, Batı Şeria'da ve halkımızın bulunduğu her yerde tırmanan işgal saldırganlığı, bu işgalin sonunu ve topraklarımızdan yenilgisini hızlandıracak, halkımızın umutları ve özgürlüğüne kavuşacaktır. Ne kadar uzun sürerse sürsün, özgürlük işgale rağmen başarıldı"

Sonraki Haber