HAMAS'tan Tel Aviv'e füze! Aksa Tufanı'nın birinci yılında açıklama: Suikastlar bizi yıldırmayacak!

Aksa Tufanı harekatının birinci yılında, Gazze'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e füzeler fırlatıldı. İsrail, füzelerin Tel Aviv dışında beş şehire daha fırlatıldığını tespit ettiklerini belirtti.

This browser does not support the video element.

HAMAS, Aksa Tufanı'nın birinci yılında Gazze'den İsrail'in başkenti Tel Aviv'e füzeler fırlatıldığını doğruladı. HAMAS Aksa Tufanı'nın yıldönümü için yaptığı açıklamada da İsrail ordusunun, HAMAS yöneticilerine yönelik suikastların direnişi yıldıramayacağını vurguladı. Bağımsız Filistin için verdikleri mücadelenin pazarlık konusu olamayacağını açıkladı.

HAMAS'TAN TEL AVİV'E FÜZE

İsrail ablukası altındaki Gazze'den İsrail'İn başkenti Tel Aviv'e füzeler fırlatıldı. İsrail ordusunun Homefront komutanlığı, füzelerin fırlatılmasının ardından Tel Aviv'de hava saldırısı sirenlerinin çaldığını duyurdu. HAMAS'ın silahlı kanadı El-Kassam Tugayları ise yaptığı açıklamada İsrail'in başkenti Tel Aviv'e füzelerle saldırdığını doğruladı.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına ve halkımızın kasıtlı olarak yerlerinden edilmesine tepki olarak, devam eden yıpratma savaşı çerçevesinde Tel Aviv şehrini M90 roket atışı ile bombaladık." denildi.

BEŞ FÜZE

İsrail, Tel Aviv'in yanı sıra Holon ve Bat Yam da dahil olmak üzere yakın şehirlere beş adet füze fırlatıldığının tespit edildiğini açıkladı. Roketlerden biri ise Tel Aviv kentinin güneyindeki Kfar Çabad'daki bir depoya düştü.

HAMAS: ‘SUİKASTLAR BİZİ YILDIRAMAZ’

Öte yandan HAMAS 7 Ekim “Aksa Tufanı Harekatı"nın birinci yıl nedeniyle yazılı açıklama yayınladı.

“Nazi düşman, halkımıza karşı yakın tarihte görülen en korkunç soykırım savaşını gerçekleştiriyor." denilen açıklamada, İsrail ordusunun, Filistin topraklarında veya dışarıda gerçekleştirdiği HAMAS yöneticilerine yönelik suikastların direnişi yıldıramayacağı vurgulandı. Açıklamada, Filistin topraklarındaki işgal sona erinceye kadar mücadelenin devam edeceği kaydedildi.

ATEŞKES ŞARTI İSRAİL’İN ÇEKİLMESİ

HAMAS’ın Gazze Şeridi'nde ateşkesin sağlanması için büyük çabalar sarf ettiği ve tüm önerilere olumlu yaklaştığı ancak ateşkes için yapılan müzakere sürecinde Filistin halkının haklarından taviz vermediği gibi kalıcı ateşkes bağlamında İsrail'in Gazze'den tümüyle çekilmesi yönündeki talebinden de taviz vermediği ifade edildi.

İSRAİL BÖLGE İÇİN TEHDİT

Gazze'deki soykırım suçlarının sürdürülmesinden İsrail'in ortağı ABD'nin de sorumlu olduğu vurgulanarak, ABD'ye İsrail'den yana tutumundan vazgeçip ateşkes için çalışması çağrısı yapıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının çapını Lübnan, Suriye, Yemen, Irak ve İran'ı da kapsayacak şekilde genişlettiğine işaret edilerek, İsrail'in bölgesel ve uluslararası barış ve güvenlik için bir tehdit olduğu vurgulandı.

Arap ve İslam ülkelerine "Filistin halkına yönelik saldırıları durduracak acil adımlar atması, Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kırılması ve yardımların ulaştırılması için harekete geçme" çağrısı yapıldı.

‘DİRENİŞİMİZDE PAZARLIK OLMAYACAK!’

İsrail aleyhinde soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı'nda dava açan Güney Afrika'ya teşekkür edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkımızın, dünyadaki diğer halklar gibi abluka ve bombardımandan uzak şekilde yaşamak için başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurma uğruna işgale karşı verdiği meşru direniş hakkı üzerinde pazarlık olmayacak."

Sonraki Haber