Hamilelikte migren ataklarına doğal olarak ne iyi gelir?

Kronikleşen migren ağrılarınızın hamilelik döneminde aniden ortaya çıkması,hormanel olarak değişen vücudunuzla birlikte başa çıkması daha zor bir süreç haline gelebilir ancak içiniz rahat olsun doktor görüşleriyle derlediğimiz bu haber doğal çözüm yollarını içeriyor.Detaylar haberimizde...

Migren atağı, genellikle yoğun baş ağrısı, bulantı, kusma, ışığa ve sese karşı hassasiyet gibi semptomlarla karakterize edilen şiddetli bir baş ağrısı durumudur. Migren, tekrarlayan bir nörolojik bozukluk olarak karşımıza çıkmaktadır.İstatistiksel olarak kadınların migren ataklarına daha fazla maruz kaldığı bilinmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Günal hamilelik döneminde migren atakları hakkında bilgi verdi.

NADİRENDE OLSA GEBELİKTE DE MİGREN BAŞLAYABİLİR

Migren ataklarının menopoz dönemlerinde azalıp adet dönemlerinde arttığını dile getiren Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Günal gebelikte migren ataklarının azaldığını söyleyerek, istatistikler migren hastalarının yarısından fazlasının gebelikte migren ataklarının olmadığını ifade etmektedir dedi. Bazı hastalarda migren ataklarının şiddetinde düşüş yaşandığına dikkat çeken Günal; migren hastalarının gebelikte zorlanmayacağını belirtirken, bazı hastalarda da gebelik döneminde migren başlangıcı görüldüğünün, buna bağlı ataklar yaşandığının altını çizdi.

''AKAPUKTUR VE NÖRAL TERAPİ TEDAVİ İÇİN KULLANILABİLİR''

Nöroloji UzmanI Dr.Emel Gökmen; Hamilelik döneminde migrenin yüzde 70 oranında azaldığını migren atağı yaşansa bile bu durumun hamileliğin ilk 3 ayında olabileceğini, vakaların düşük bir kısmında migren ataklarının hamilelik boyunca devam ettiğini dile getirdi. Gökmen; Hamilelikte migren atağı yaşanıyorsa ilaç kullanmak doğru olmadığından tedavi yöntemi olarak,nöral terapi veya akapuktur tedavisinin uygulanabileceğini ifade etti. Bu tedavi türlerinin herhangi bir yan etkisi olmadığının altını çizen Nöroloji Uzmanı Dr.Emel Gökmen tedaviyi deneyimli bir akupunkturistin yapması gerektiği konusunda uyarılarda bulunarak aksi takdirde düşük riski olabildiğini kaydetti.

HAMİLELİKTE MİGREN ATAKLARINA DOĞAL OLARAK NE İYİ GELİR?

Tetikleyicileri Tanımlayın: Migren atağınızı tetikleyen faktörleri belirlemeye çalışın. Bu faktörler yiyecekler, içecekler, stres, uyku eksikliği veya çevresel etkenler olabilir. Tetikleyici faktörleri tanımlayarak migren atağını önlemeye veya hafifletmeye yardımcı olabilirsiniz.

Beslenmeye Dikkat Edin: Sağlıklı bir beslenme düzenine dikkat edin ve migren tetikleyici yiyecekleri sınırlayın veya kaçının.

Hidrasyon: Yeterli miktarda su içmek önemlidir, çünkü dehidrasyon migren atağını tetikleyebilir.

Dinlenme ve Stresten Kaçınma: Hamilelik sırasında uyku ve stres yönetimine özel dikkat gösterin. Yeterli dinlenme alışkanlıkları ve stres azaltma teknikleri migren riskini azaltabilir.

Sonraki Haber