Hamsik gençlere örnek oluyor

SPOR Toto Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor, gelecek sezon hazırlıklarına Trabzon’da devam ediyor.

Önceki gün yeni sezon çalışmalarına başlayan Karadeniz Fırtınası, teknik direktör Abdullah Avcı idaresinde yaptığı antrenmanlarla güç depoluyor. Çalışmalarını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde dün sabah ve akşam saatlerinde yaptığı idmanlarla sürdüren bordo-mavili takım, fitness salonunda yapılan basına kapalı antrenmanda, ısınma ve denge çalışması gerçekleştirdi. Antrenmanın ikinci bölümünde ise sahada teknik ve dayanıklılık çalışmaları yapıldı. Futbolcuların bir bölümü ise özel bir hastanede sağlık kontrollerinden geçti.

YİNE ALKIŞ TOPLADI

Trabzonspor’da yeni sezon çalışmalarına katılan ilk yabancı futbolcu Marek Hamsik oldu. Geçen sezon orta sahada oynadığı soğukkanlı ve akıl dolu futbolla Trabzonspor’un saha içindeki beyni olan 34 yaşındaki Slovak oyuncu, yaz kampı çalışmalarına da ilk önce başlayan oyunculardan oldu. Tecrübeli futbolcu, az sayıda oyuncuyla antrenmanlara başlayan bordo-mavili takımın çalışmasına ilk idmandan itibaren katılıyor.

Marek Hamsik’in bu örnek tavrı, sosyal medyada da yankı buldu. Trabzonsporlu taraftarların sevgilisi haline gelen Hamsik, idmanlardaki disiplinli tavrıyla da bordo-mavili futbolseverlerden büyük övgü topladı. Hamsik, geçen sezon 26 maçta 2 gol ve 4 asistle oynamıştı.

Diğer yandan, Trabzonspor’da milli takımlarda görev yapan oyuncuların, Slovenya’da 4 Temmuz’da başlayacak kamp çalışmalarına katılacağı belirtildi.

TREZEGUET İÇİN GERİ SAYIM

SÖZLEŞMESİ sona eren Anthony Nwakaeme ile yollarını ayıran Trabzonspor, Nijeryalı oyuncunun yerine Mahmoud Hassan Trezeguet’yi kadroya katmayı hedefliyor. Geçen sezonun ikinci yarısını kiralık olarak Başakşehir’de geçiren ve bu süre zarfında 6 gol, 4 asistle oynayan Mısırlı futbolcu için İngiliz ekibi Aston Villa ile görüşmeler sürüyor. Trabzonspor yönetimi, 27 yaşındaki sol kanat oyuncusunun bonservis bedeline 4 milyon avro ödemeye hazır. Bordo-mavili yönetimin Aston Villa ile kısa zamanda anlaşmaya varması bekleniyor. Trezeguet de Avrupa kupalarında mücadele edecek Trabzonspor’da oynamaya sıcak bakıyor.

Sonraki Haber