Hamur ustası balon gibi pişilerin tarifini paylaştı! Hamuru dinlendirdikten sonra... 

Muhteşem tadıyla kahvaltıların vazgeçilmezi pişi, yapması oldukça kolay ama puf puf kabartması için maharet isteyen bir yiyecek. Pratik tariflerle içi yumuşacık, dışı çıtır puf puf kabarık pişiler için birkaç küçük detaya dikkat etmek yeterli. İşte o detaylar...

Hamur işi denince akla ilk gelen yiyeceklerden biri, kuşkusuz, pişi! Peynir ve reçelle hem tatlı hem tuzlu tüketilebilecek lezzetli de bir seçenek. Kahvaltı ve çay saatleriniz için balon gibi kabaran, yağ çekmeyen lezzetli pişiler yapmak istiyorsanız bu, sandığınız kadar zor değil. Gelin, birlikte işinizi kolaylaştıracak pişiyi kabartan püf noktalara bakalım.

Derin ve kızgın yağda pişirin

Pişi hamurunun hazırlanma aşaması kadar kızartma aşaması da oldukça önemli. Pişiyi bol ve kızgın yağ içinde kızartmak, daha çok kabarmasına ve istediğiniz kıvama gelmesine katkı sağlar. Ayrıca daha önce kullanılmış bir yağ kullanmanız ve yağ henüz kızmadan hamuru içine atmanız da pişilerinizin sönmesine neden olabilir.

Yoğurt ve sirkeli tariflere yönelin

Hamuru hazırlarken içine katacağınız bir miktar yoğurt ve sirke, yumuşak ve kabarık bir pişi elde etmenizi kolaylaştırır. Fazla yağ çekmesini de önleyen bu ikili daha lezzetli pişiler ortaya çıkarır.

Mayalanması için zaman verin

Pişi yaparken mayalı tarifler uygulayacaksanız hamuru yoğurduktan sonra hamurun en az yarım saat dinlenmesine izin verin. Yuvarlak hâle getirdiğiniz hamurun üstünü bir bezle kapatarak ılık bir yerde bekletin. Mayalanan ve kabaran hamur, hem daha fazla pişi yapmanızı sağlayacak hem pişinin lezzetine lezzet katarak balon gibi pişiler ortaya çıkaracak.

Soda kullanın

Hamura ekleyeceğiniz bir miktar soda, hamurun iki katı kadar kabarmasını sağlayarak puf puf bir pişi yapmanıza yardımcı olur. Ayrıca sodalı tarifler hamurun yağ çekmesini de önler.

Sıvı malzemelerin ısısına dikkat edin

Mayalı ya da mayasız olarak yapacağınız pişi hamurları için kullanacağınız süt, yoğurt, soda gibi tüm sıvı malzemelerin ılık olmasına özen gösterin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz sıvı malzemeler pişi hamurunuzu daha iyi kabartır.

Hamurun kıvamını yumuşak tutun

Yoğuracağınız hamuru fazla un ekleyerek sertleştirmeniz, pişilerin de sert ve sönük olmasına neden olur. Hamurun ele yapışmayacak kıvamda ve yumuşak olması ise pişinin kabarmasını kolaylaştırır. Ayrıca puf puf pişiler için hamuru açma esnasında kalın hamurlar elde etmeye özen gösterebilirsiniz.

Sonraki Haber