Hamuruna 200 gram koyduğunuzda poğaçanın kabarması asla durmuyor! Tepsileri dolduran pamuk poğaça tarifi...
Bu tarifle yapılan poğaçanın için yumuşacık oluyor, bölündüğünde tel tel ayrılıyor, üstelik puf puf kabarıyor. Bu poğaça tarifinin sırrı ise yalnızca 200 gram kaymakta saklı. İşte karşınızda tepsileri dolduran pamuk poğaça tarifi...
Puf puf kabaran, her lokmada ağızda dağılan, tadına bakanın lezzetine hayran kalacağı bir poğaça tarifi ile karşınızdayız. Bu poğaçanın sırrı ise tamamen içine konulan kaymaktan geliyor. İddia ediyoruz bu kaymaklı poğaça tarifi, çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Kağıt ve kaleminiz hazırsa, buyurun tepsileri dolduran pamuk poğaça tarifi...
TEPSİLERİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER
200 gram kaymak
100 gram tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı ılık süt
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
5 su bardağı un
1 paket yaş maya
TEPSİLERİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA NASIL YAPILIR?
1- Derin bir kaba önce Ilık sütü, ardından mayayı ve üstüne de şekeri koyup karıştırın. Ardından 2 dakika kadar mayanın aktif hale gelmesi için bekleyin.
2- Maya aktif hale geldikten sonra kabın içerisine oda sıcaklığındaki kaymağı, tereyağını, sıvı yağı, yumurta akını, unu ve tuzu ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.
3- Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç film ile kapayın. Ortalama yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
4- Mayalanan hamura şeklini verin. Ardından poğaçaları fırın tepsisine yerleştirin. Bu aşamada 20 dakika kadar tepsi mayası yapmayı ihmal etmeyin.
5- Tepsi mayası da olduktan sonra poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürün ve susam ile süsleyin.
6- 200 derece fırında ortalama 30 dakika kadar pişirin.
İşte kaymaklı poğaçalarınız hazır. Dilediğiniz gibi sıcacık bir bardak çayın yanında sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek herkesin eline sağlık, afiyet olsun!