Hamuruna bir bardak süt eklerseniz asla yağ çekmiyor! Dünyanın en hafif puf böreği tarifi...

Bu böreğin hamuruna bir bardak süt eklerseniz asla yağ çekmiyor ve puf puf kabarıyor! İddia ediyoruz bu börek gün sofralarının vazgeçilmezi olacak. İşte dünyanın en hafif puf böreği tarifi...

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çayın en güzel eşlikçisi puf böreğini bir de bu tarifle deneyin. Puf puf kabaran, çıtırtısı ile damak çatlatan bu börek günün her saatinde sofralarınızın baş tacı olacak. İşte karşınızda asla yağ çekmeyen, dünyanın en hafif puf böreği tarifi...

ASLA YAĞ ÇEKMEYEN PUF BÖREK İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı soğuk süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un

İç harcı için:

150 gram beyaz peynir
5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

Kızartmak için:

3/4 su bardağı sıvı yağ

ASLA YAĞ ÇEKMEYEN PUF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

1) Öncelikle işe böreğin iç harcını hazırlayarak başlayın. Bunun için peyniri bir kasede çatalla ezin ve üzerine ince ince kıydığınız maydanozu ekleyip karıştırın.

2) Böreğin hamuru için derin bir kapta süt ve tuzu karıştırın. Ardından içerisine un ve kabartma tozunu da ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3) Hamuru mayalanması için bekletmeden iki eşit parçaya bölün. İki parçayı da çok ince olmayacak şekilde yuvarlak bir biçimde açın ve içerisine peynirli harcı aralıklı olarak koyun.

4) Açtığınız ikinci hamuru iç harcı koyduğunuz hamurun üzerine örtün.

5) Bir bardak yardımıyla peynirli harcın olduğu yerlerden yuvarlak şekiller çıkarın.

6) Yağı tavada kızdırın ve özenle hazırladığınız puf böreklerini arkalı önlü kızartın.

7) Kızaran böreklerinizin fazla yağını süzdürün. Hazırladığınız börekleri sıcak sıcak servis edin.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun!

Sonraki Haber