Hamuruna konulan o malzeme ile poğaçalar aylarca buzlukta taptaze kalıyor! Puf puf kabaran pratik buzluk poğaçası tarifi...

Bu poğaça 10 dakikada hazırlanıyor ve hamuruna konulan o malzeme sayesinde aylarca buzlukta kalsa bile ilk günkü tazeliğini koruyor. İşte karşınızda aniden gelen misafirlere ikram edebileceğiniz büyük kurtarıcı pratik buzluk poğaçası tarifi...

Sabah kahvaltılarının ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden bir olan poğaça, her an en taze haliyle buzluğunuzda hazır olsun istiyorsanız bu tarifimiz sizin için. Üstelik bu tarifte hamura koyduğunuz o malzeme sayesinde, buzluktan çıkardığınızda dahi ilk günkü tazeliğini koruyan ve puf puf kabaran poğaçalar hazırlayabilirsiniz. İşte 10 dakikada hazırlanan pratik buzluk poğaçası tarifi...

10 DAKİKADA HAZIRLANAN BUZLUK POĞAÇASI İÇİN MALZEMER

1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates (rendelenecek)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 -7su bardağı un

İç harcı için:

100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu
1 yemek kaşığı susam

10 DAKİKADA HAZIRLANAN PRATİK BUZLUK POĞAÇASI NASIL YAPILIR?

1) Yoğurma işlemini gerçekleştirebileceğiniz derinlikteki bir kabın içerisine ılık süt, su ve mayayı alın. Ardından üzerine şekeri ilave edip maya aktifleşene kadar bekleyin. Maya aktive olduğunda yağı ilave edin ve kontrollü bir şekilde un koymaya başlayın.

2) Un ile hamur biraz toparlandığında içerisine rendelenmiş patatesi ilave edin ve yoğurma işlemini sürdürün.

PÜF NOKTASI: Hamura eklediğiniz rendelenmiş patates, poğaçanızın buzluktan çıktığında daha yumuşak olmasını sağlayacak.

3) Hamurunuz yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam aldığında üzerini kapatın ve mayalanmaya bırakın.

4) Mayalanıp kabaran hamurun önce havasını alın ve içe doğru katlayarak bir süre yoğurun. Ardından hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

5) Kopardığınız parçaları elinizde açın ve içerisine kaşar peynirini ekleyin.

PÜF NOKTASI: Arzu ederseniz poğaçayı zeytinli ya da patatesli de yapabilirsiniz.

6) Hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin ve ortalama yarım saat kadar daha tepsi mayası için dinlendirin.

7) Tepsi mayasının ardından poğaçaların üzerine sulandırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün ve üzerine susam ya da çörek otu serpin.

8) Poğaçaları önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında, kontrollü bir şekilde, üzerleri kızarana kadar pişirin.

9) Fırından çıkardığınız poğaçaların ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabı poşetlerine koyun. Ardından poşetlerin ağzını sıkıca kapatıp buzluğa atın.

10) Poğaçanızı istediğiniz zaman çıkarıp, ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden deneyecek herkese afiyet bal şeker olsun!

Sonraki Haber