Hangi balık hangi ay tüketilmeli? Bayat balık almak istemiyorsanız buna dikkat etmeniz gerekiyor…

Balık; sağlıklı gıdalar denince, şüphesiz, o listenin ilk sıralarında yer alıyor. Ancak hangi balığın hangi ayda yenmesi gerektiği ise merak konusu! Yaz kış demeden her ay, taptaze balıklar tüketmek istiyorsanız buyurun, hangi ayda hangi balık yenir beraber inceleyelim.

Lezzeti ve besleyiciliğiyle sofraların favori lezzetlerinden olan balık çeşitlerini her mevsim tüketmek mümkün. Balık çeşitleri erişilebilir hâle gelse de her ay, her balığın aynı kalite ve tazelikte olmayacağını belirtmiş olalım. Özellikle yağ oranına göre lezzeti şekillenen balık çeşitlerini doğru zamanda alıp pişirerek midenizde bayram havası estirebilirsiniz. İşte aylara göre tüketilmesi gereken balıklar...

Ocak

Kış balığı denince akla gelen ilk isimlerden biri, hamsi. Ocak ayı ise tazecik hamsileri ister kızartma ister buğulama şeklinde tüketmek için ideal ay. Lüfer ve uskumruyu da ocak balıkları arasında saymazsak olmaz!

Şubat

Balığa doymak için ideal aylardan biri şubat! Onlarca çeşit balığı en lezzetli hâliyle şubat ayında tüketebilirsiniz. Ancak yine de izmarit ve kalkanın yeri ayrı demiş olalım.

Mart

Bahar mı geliyor yoksa kış mı devam ediyor tartışmasını değil, lezzetli balıkları düşünün. Mezgit ve kefali ızgara veya tavada pişirerek keyifle tüketmek için mart ayını öneriyoruz.

Nisan

"Bahar geliyor, kış balıklarına kapanışı yapalım." diyorsanız koşun! Lezzetine doyum olmayan mercan ve kılıç sizi bekliyor.

Mayıs

Havalar ısınmaya başlamışken balık çeşitleri de azalıyor ancak endişeye mahal yok! Birbirinden taze ve lezzetli balıklar hâlâ sizinle. Tekir ve barbun mayıs ayının en sevilen balıkları!

Haziran

Yaz resmen geldi çattı, öyleyse yaz balıklarına kucak açma vakti! Çipura ve levrek ile balık keyfinizi haziran ayında da sürdürebilirsiniz.

Temmuz

Bundan böyle temmuz denince aklınıza sardalya geleceğine eminiz! Tazecik sardalyalar ile yaz sıcağında hafif ve dengeli öğünler hazırlayabilirsiniz.

Ağustos

Yaza veda ederken özleyeceğiniz balıkları son kez sofranıza taşıma zamanı! Palamut ağustos ayında en taze ve yağlı hâliyle sizleri bekliyor.

Eylül

Sıcak havaların etkisi yavaştan geçmeye başladı, yeni balık türleri oyuna giriş yaptı! Lüfer ve barbun eylül ayında favoriniz olacak.

Ekim

Sonbahar balıkları, ses verin! Orfoz ve kılıç balıklarıyla yeni tarifler denemek isteyenler varsa ekim ayını beklemelerini tavsiye ediyoruz.

Kasım

Havalar serinlerken kış balıklarına olan hasretinizi gidermek de kolaylaşıyor! Uskumru ve sazan balığı sizlere göz kırpıyor. Ekmek arası uskumru keyfini de unutmayın!

Aralık

Kışa giriş yaparken balık çeşitleri de artıyor! Hamsi, torik ve tekir ile balık tüketmeye keyifle devam edebilirsiniz.

Sonraki Haber