Haritaya baktı, karşısına çıkan şeyle şaşkına döndü! 'Nadir bir keşif'

Kanada'da bir kamp gezisi öncesi Google Haritalar uygulamasında çevre araştırması yapan bir Kanadalı, haritada gördüğü şey ile adeta şaşkına döndü.

Kanada'nın Quebec eyaletinden Joël Lapointe, Google Maps'i kullanarak bir kamp gezisi öncesinde Côte-Nord bölgesini araştırırken, eski bir uzay taşının geride bıraktığı krater olabilecek bir şey buldu. Lapointe'nin Google Haritalar'ın uydu özelliğini kullanırken bulduğu garip çukur, sosyal medyada ilgi çekti.

HARİTAYA BAKIYORDU, GÖRDÜĞÜ ŞEYLE ŞOKE OLDU

Kanada'nın Quebec eyaletinden bir adam, yapacağı kamp gezisi öncesinde harita bilgisi sunan Google Earth'ü kullanırken garip bir çukura rastladı. Lapointe, bu garip çukuru gördükten sonra gözlerine inanamadı ve daha fazla araştırmaya karar verdi. Bulduğu çukurun nadir bir keşif olabileceğini düşünen Lapointe, Pierre Rochette adında bir Fransız jeofizikçiyle temasa geçti.

METEOR ÇARPMASI OLABİLİR

Fransız jeofizikçi Rochette, söz konusu bölgeden örnekler aldı ve bölgedeki çukurun meteor çarpması durumunda dönüşüme uğrayan bir mineral olan zirkon içerdiğini tespit etti. Potansiyel olarak nadir görülen bu keşif hakkında daha kesin cevaplar bulmak için daha fazla araştırma yapılıyor.

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'ne göre, çarpma kraterlerinin incelenmesi bilim insanlarının güneş sistemindeki "çarpışmaların geçmişini, bugününü ve geleceğini" daha iyi anlamalarını sağlıyor.

Sonraki Haber