Haseke’de ABD ve YPG/PKK’ya protesto

Haseke halkı, ABD’nin tezgâhladığı hapishane çatışmalarının ardından YPG/PKK’nın kentte terör estirmesini protesto etti. Yüzlerce kişinin katıldığı gösterilerde Amerikan işgali kınandı.

AYDINLIK / ANKARA

ABD’nin Haseke’de kontrolü tamamen YPG/PKK’ya geçirmek için tezgâhladığı hapishane çatışmalarının ardından kentte kaos yaşanıyordu. YPG/PKK teröristleri DEAŞ bahanesiyle Beşar Esad yönetimine yakın kanaat önderlerini kaçırıyor, yerleşim alanlarını boşaltıyor, eğitime müsaade etmiyor, sağlık hizmetlerini ve gıda tedarikini engelliyordu. Amerikan kuvvetleri de şehirde karakol kurmuş ve konuşlandıkları alanın çevresindeki yapıları yıkmıştı. Halk göçe zorlanıyordu. Haseke halkı 9 Şubat günü tüm bunlara karşı büyük bir protesto gösterisi düzenledi.

Haseke Cumhurbaşkanı Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, Beşar Esad posterleri ve Suriye bayraklarıyla Amerikan işgaline ve YPG/PKK terörüne karşı eylem yaptılar. Bazı fakülteler ile eğitim enstitülerinin yıkılmasına da tepki gösterilen eylemde, işgale ve teröre karşı birlik olma çağrısı yapıldı. “Amerikan işgali tarafından desteklenen DSG milislerinin terörist uygulamalarını reddediyoruz.” denildi.

Uluslararası kamuoyunun ABD’nin Suriye’de işlediği savaş suçlarına karşı harekete geçmesinin de istendiği eyleme Suriyeli Aşiret Şeyhleri Konseyi de destek verdi.

Sonraki Haber