Haşlanmış yumurta yaparken çatlamasını önlüyor. Bir damlası yeterli
Limon, Haşlanmış yumurta yaparken neden kullanılmalı? İşte haşlanmış yumurtanın çatlamasını engelleyen limon suyu yöntemi
Haşlanmış yumurta yaparken bazen çatlama sorunuyla karşı karşıya kalıyoruz. Uzmanların haşlanmış yumurta yaparken önerdikleri bazı yöntemler var;
LİMON SUYU
Haşlanmış yumurta yaparken kaynama suyuna bir kaç damla limon damlatın. Limon sayesinde yumurta asla çatlamayacaktır.
TUZ
Haşlanmış yumurta yaparken kaynama suyuna bir tatlı kaşığı tuz eklemekte yumurtanın çatlamasını önlemektedir.
SAĞLIKLI YUMURTA NASIL HAŞLANIR?
Mynet'te yer alan bir içerikte; Yumurta haşlarken dikkat edilmesi gereken ideal haşlama süreleri paylaşıldı.
7 DAKİKA HAŞLANAN YUMURTA: Yumurtanın sarısı akıcıdır. Beyazı ise tam pişmiş kıvamdadır.
8 DAKİKA HAŞLANAN YUMURTA: Yumurtanın sarısı kayısı kıvamındadır.
10 DAKİKA HAŞLANAN YUMURTA: Sarısı tamamen pişmiştir ancak çok fazla katılaşmamıştır.
13 DAKİKA HAŞLANAN YUMURTA: Yumurtanın sarısı ve beyazı tamamen pişmiş ve çok katıdır. Yumurtanın besin değerleri bu süreçte tamamen kaybolduğu söylenir.
YUMURTA HAŞLARKEN BİLMENİZ GEREKEN PÜF NOKTALAR
*İlk olarak yumurtalarda çatlak var mı kontrolünü gerçekleştirin.
*Yumurtaları buzdolabından çıkarır çıkarmaz hemen sıcak suya bırakmayın. Soğuk yumurtaların üzerine soğuk su ilave edip kaynamaya bırakın.
*Yumurtanın kaynama suyuna bir çay kaşığı tuz ekleyin. Bu işlem yumurtanın daha kolay ve hızlı bir şekilde soyulmasına yardımcı olacaktır.
*Yumurta haşlama suyuna bir miktar sirke eklerseniz çatlamaların önüne geçmiş olursunuz.
DERLEME: AYDINLIK