Hastaneler iflas ediyor

Almanya'da hastaneler kapanıyor. Bir yılda 33 hastane iflas etti. Bu tablo sağlıkta kamuculuğun önemini bir kez daha ortaya koyuyor.

Almanya’da hastaneler kapanıyor. Bu yıl 33 hastane iflas ederken, 2024’te sayının 80 olacağı tahmin ediliyor. Alman Hastaneler Birliği (DKG), ülkedeki hastanelerin ayakta kalmasının giderek güçleştiğine dikkat çekti. Birlik Başkanı Gerald Gass, bu yıl 33 hastanenin iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı ve önümüzdeki yıl durumun daha da kötü olacağını, sayının 80'e çıkacağını söyledi. Başkan, Federal Hükümet'ten acil yardım talep etti.

Personel maliyetlerindeki yüzde 10'luk artış ve enerji fiyatlarının Ukrayna'daki savaş öncesine kıyasla daha yüksek olmasını iflaslara neden gösteren Gass, "Birçok hastane Noel ikramiyesini bile ödeyemez hale geldi. Kliniklerin yüzde 60'ı kredi almak ya da sahiplerinden yardım istemek zorunda kaldı" diye açıklama yaptı.

ACİL YARDIM YAPILMALI

Hastanelerin artan maliyetlerini karşılamak için beş milyar avroluk acil yardım talep ettiğini ifade eden Gerald Gass, bunun bile tüm hastaneleri kurtarmak ve hizmetlerin devamını sağlamak için yeterli olmayacağını söyledi. Federal ve eyalet hükümetleri hastane reformu üzerinde müzakere yürütüyor.

Sonraki Haber