Hatay özel destek paketi istiyor

Depremlerin en fazla etkilediği Hatay’da da üreticileri dinledik.

Defne Ziraat Odası Başkanı Sedat Duran:

“Depremin ardından yerimizden, yurdumuzdan olduk. Göç edenler geri dönmek istiyor ama burada düzen kurulmalı. Traktörlerimizi, tarım aletlerimizi enkaz altında bıraktık. Depremin acıları yaşanırken ve çözülmesi gereken ciddi sorunlar varken çiftçiler unutuldu. Üretimin devam etmesi için depremde zarar gören çiftçilerin tarlasının yanına konteynerler kurulmalı. Deprem bölgesinde her şeyini yitiren çiftçilere özel destek programı açıklanmalı.”

Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay:

“Yıllardır yapılacak denilen arazilerin toplulaştırılması gerçekleşmedi. Sulama projelerine başlandı ama birçoğu sonuçlanmadı. Bu projeler acilen tamamlanmalı ve tarlalar suya kavuşmalı.

Enflasyonun düşürülmesi adı altında ihracatın yasaklanması yanlış. Çiftçinin ürettiği ürünlerin ithalatı yasaklanmalı. İthalat yapılacaksa da zamanlama doğru yapılmalı.

Depremin ilk günlerinde Tarım Bakanı bize söz verdi. ‘Ahırı yıkılana ahır, arısı ölene arı, tarım ekipmanı enkaz altında kalana ekipman vereceğiz’ dedi. Seçimler bitti, Hataylı çiftçiler olarak verilen sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz.”

Sonraki Haber