Hatay'da ihtiyacı sorduk: Çadır, soba, tuvalet, su ve ekipman

Aydınlık Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel, Hatay'ın Samandağ ilçesinde vatandaşlara ihtiyaçlarını sordu. Samandağ'da imkanların Hatay merkezden daha kısıtlı olduğunu aktaran Yücel, "Halk çadır ve soba istiyor. Ayrıca hijyen önlemleri..." dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilimizde büyük yıkım yaratan depremin üzerinden 6 gün geçti. Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa İlker Yücel, depremin en çok vurduğu Hatay'dan gelişmeleri aktardı.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde vatandaşlara ihtiyaçlarını soran Yücel, Samandağ'da imkanların Hatay merkezden daha kısıtlı olduğunu söyledi.

ÇADIR, TUVALET, MAZOT, EKİPMAN...

Samandağlı Cuma Arslan, tuvalet olmadığını söylüyor: “Samandağ yok tükendi artık. Bizim evimiz artık yok. Kat çökmüş. 7 kaybımız var. Babamı, annemi zorla çıkardık kendi çabamızla. Çadır yok. Çadır lazım, konteyner lazım. Tuvalet yok. Bahçelerde ihtiyaç gideriliyor ama nereye kadar...”

Samandağlılara ihtiyaçlarını soruyoruz: “Battaniye, su, gıda. Gıda bizim ihtiyacımız değil ama ihtiyaç olanlar var. Ailelerimizi Mersin'e gönderdik. Ne kadar gitmek istemeseler de gönderdik. Şimdi enkazdaki yakınlarımızı bekliyoruz. Gün boyu mezar açılıyor. Biz de mezarlık açacak kepçe istiyoruz. Mazot istiyoruz.”

Bilal Türkoğlu da “Depremde kendimizi kurtarabildik. Şurada dışarıda kalıyoruz. Buralara belediyemizden rica ediyorum, su tankeri istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Antakya'da General Şükrü Kanatlı Mahallesinden bir yurttaşımız da “İlk gün gelen olmadı, ikinci günden sonra geldiler. Biz çıkardık insanlar. İlk gelen İBB, sonra Uşak AFAD ekipleri geldi. Ancak 8 litre benzin alabildim. Ne lazım bu yıkıntılar çıkmalı. Enkaz kaldırma gecikti.” dedi.

Sonraki Haber