‘Hatay’da su yok’ iddialarına birinci ağızdan yalanlama: Çoğu bölgeye su ulaştırılıyor

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Bozkurt, şehirde su sıkıntısının yaşanmadığını açıkladı.

HATSU Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Bozkurt

Şehirdeki şebeke ve içme suyu dağıtımıyla ilgili Aydınlık’a konuşan Ramazan Bozkurt, depremde büyük yıkılımın yaşandığı Antakya, Defne, Kırıkhan, İskenderun ve Samandağ’ın hasarsız mahallelerine su verilmeye başlandığını belirtti. Bozkurt, diğer ilçelere de sorunsuz şekilde su dağıtımı yapıldığını, enerji sorunu çözüldükçe dağıtımın artırılacağını ifade etti.

HATSU Genel Müdür Yardımcısı Bozkurt, Hatay’daki alt yapının da ciddi zarar gördüğünü, şebeke ve kanalizasyonlarda hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü de ekledi.

‘ÖNCELİK VAR OLANI SÜRDÜRMEK’

Hatay’ın alt yapısının koordinasyonundan sorumlu olan Amasya Valisi Mustafa Masatlı ile eşgüdüm halinde çalıştıklarını aktaran Bozkurt, yapılan çalışmaların her gün düzenli raporlandığını, şu an önceliklerinin var olan yapıyı korumak ve sürdürmek olduğunu vurguladı.

Çok sayıda ilden dayanışma için destek geldiğini de belirten Bozkurt, şunları söyledi:

“Sağ olsunlar, şehir dışından çok destek geldi. Hep birlikte şehri yeniden ayağa kaldıracağız. Alt yapımız zarar gördü ama sorunsuz bölgelere su vermeye başladık. Herhangi bir su sıkıntımız yok. Sosyal medyada bahsedilen sular, şişe suları. Şişe suları azalıyor olabilir ama şehirde içme suyu sıkıntısı yok. Biz her yere içme suyu da ulaştırıyoruz.”

SOKAK BAŞLARINA ÇEŞME

Bozkurt, 15 ilçenin tamamına su verildiğini de aktararak şöyle devam etti:

“Çadır kentlere, konteyner kentlere su ulaştırıyoruz. Ayrıca her sokak başına çeşme de yapıyoruz. En azından temizlik ve hijyen sağlanabilsin. Köylere, kırsaldaki vatandaşlara da tankerle su iletiyoruz. İhbar olursa da hemen gidip müdahale ediyoruz. Eğer patlayan su boruları olursa hemen körleme yapıyoruz. Suyumuzun boşa akmasını istemiyoruz. Ayrıca yeni su kaynakları da arıyoruz. Hatay’ın genelinde su temin edilmiş durumda. Su konusunda büyük bir sorun yok.”

‘EVİM YIKILDI AMA GÖREVİMİN BAŞINDAYIM’

Depremde evinin yıkıldığını, kendisinin de depremzede olduğunu belirten Bozkurt, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Evden çıkarken bacağımdan yaralandım. Büyük bir yara oluştu, günlerce kapatılamadı. Önce Adana’ya tedaviye gittim. Sonra İstanbul’da bir hastaneye yattım. Tedavim tamamlanınca Hatay’a geri döndüm. Görevimin başındayım. Biz iyi olalım ki şehir ayağa kalksın.”

KARAÇAY BARAJINDA SORUN YOK

Bölgedeki barajlarla ilgili iddialara da yanıt veren Bozkurt, “HATSU’nun işletmesinde Karaçay Barajı var. Orada da herhangi bir sorun yok. Zaten şehre 27 kilometre uzaklıkta. Karaçay Barajı, tüm Hatay’ın su ihtiyacının yüzde 18’inin karşılıyor. Kalan ihtiyacı da yeraltı sularından karşılıyoruz.” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten içme suyu bulunmadığı iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, “Hatay genelinde deprem sebebi ile meydana gelen şebeke arızaları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucu giderilmiştir. Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal Medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Önceki akşam sosyal medyada yürütülen yalan propagandada Hatay’da su bulunmadığı ortaya atıldı. Çok sayıda ünlü ismin de ortak olduğu kara propagandanın başını Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) çektiği görüldü. Twitter’da yapılan etiket çalışmasında “#Hataydasuyok” ifadesini gündemde tutulmaya çalışıldı.

Sonraki Haber