Hataylı çiftçiler topraklarına dönüyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde evleri hasar aldığı için yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Hataylı çiftçiler, bakım zamanı gelen bahçelerinde çalışmak için topraklarına dönüyor.

Kırıkhan ve Hassa ilçesinde meyve bahçelerindeki ağaçların çiçek açmasıyla renk çeşitliliği yaşanan bölgeye gelen arazi sahipleri, evlerinin önüne kurdukları çadır veya konteynerlerde kalıyor.

Hassa ilçesi kırsal Hacılar Mahallesi'nde zeytin yetiştiriciliği yapan Mehmet Karaduman, depremlerin ardından Reyhanlı ilçesindeki yakınlarının yanına gittiğini söyledi. Bahçesindeki çapa ve budama işlemlerinin 1 ay geciktiğini anlatan Karaduman, "Evimizde hasar var. Depremde iki yeğenim vefat etti. Toparlanmaya çalışıyoruz. Arazilerimizde yapılacak işler çok gecikti. Buraların tarımla yeniden ayağa kalkacağına inanıyoruz." diye konuştu. Afette evi ağır hasar alması nedeniyle Gaziantep'e giden Söğüt Mahallesi'ndeki çiftçilerden 78 yaşındaki Osman Arık da üzüm bağındaki işleri dolayısıyla geri döndüğünü aktardı. Üzüm bağında temizlik ve bakım işlemleri yaptıklarını belirten Arık, "Yolun kenarında gelen giden yesin. Burası bana dedemden kalma toprak. Buraların toprakları çok verimli." diye konuştu.

Sonraki Haber