‘Hava savunmamız kevgire döndü’

Yunan savunma ve güvenlik haber portalı militaire.gr, Yunanistan'ın Avrupa yaptırımları nedeniyle daha önce aldığı Rus silah sistemlerine hizmet veremediğini bildirirken, hükümetin ülkenin hava savunmasını “kevgir haline getirdiğini” yazdı.

Kiryakos Miçotakis hükümetinin Yunanistan hava savunmasının temelini oluşturan TOR-M1 başta olmak üzere mevcut Rus yapımı uçaksavar sistemlerini Rusya'ya karşı yaptırımlar nedeniyle neredeyse kullanım dışı bıraktığını bildiren haber portalı, Türkiye-Yunanistan kara sınırı Meriç (Evros) ve Ege Denizi’nde bulunan sistemlerin sorunlu çalıştığını ekledi.

Makalede, Avrupa yaptırımları nedeniyle Yunanistan'ın hava savunma sistemlerinin bakım ve teknik desteğinin durdurulduğuna dikkat çekilirken, “Eldeki verilere göre, 2023 yılında Moskova'ya hükümet tarafından gönderilen bir milyon avrodan fazla üç para transferi iade edildi. Bu transferler, Rusların Yunanistan'a yedek parça ve diğer kritik sistemleri göndermeleri için gereken ödemeydi. TOR-M1'in bakımı, teknik desteği ve düzgün çalışması için önem arz ediyordu. Yıl sonuna kadar bu amaçlar için gönderilen 5 milyon avronun da iade edilmesi muhtemel” ifadeleri kullanıldı.

Sonraki Haber