Havlularınız ilk günkü gibi olacak! Havluları yıkarken yaptığınız 4 hata

Çamaşır makinesinde havlularımızı yıkarken yumuşacık ve tertemiz çıkmalarını hayal ederiz. Havlularımızın yumuşacık olmasını engelleyen hataları sizler için derledik.

Çamaşır makinesine attığımız havluların yumuşacık olmasını hepimiz çok isteriz. Ancak bazen havlularımız istediğimiz gibi yumuşacık ve tertemiz çıkmayabilir. Böyle durumlarda çamaşır makinemize havlularımızı atarken dikkat etmemiz gereken bazı hatalar vardır. İşte o 4 önemli hata.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE HAVLULARI YIKARKEN YAPILAN 4 HATA

1. ÇAMAŞIR MAKİNESİNE AŞIRI YÜKLENMEK

Çamaşır makinesini havlu veya herhangi bir giysi ile aşırı doldurmak, birçok insanın daha az çamaşır yıkamak için yaptığı büyük bir hatadır. Ancak bu, bazı çamaşırların düzgün yıkanmamasına neden olur, yani hala bakteri ve küf kokusu barındırıyor olabilir. Laundryheap CEO'su Deyan Dimitrov, havluların yumuşak ve kabarık kalması için "doğru" yıkanması gerektiğini açıkladı. Dimitrov şöyle söylüyor: "Havlu yıkamaya başlarken, her havlunun düzgün şekilde durulanması için makineye aşırı yükleme yapmamak önemlidir."

2. BEYAZ SİRKE VE KARBONAT KULLANMAMAK

Çamaşır yıkarken beyaz sirke ve karbonat kullanmak şart olmasa da havluların yumuşamasına büyük ölçüde yardımcı olabilir. Uzman şunları söylüyor: "Her iki yaygın ev malzemesi de kaba havluları yumuşak havlulara dönüştürmek için ayrı ayrı kullanılabilir.

3. ÇOK FAZLA DETERJAN KULLANMAK

Sıvı deterjan kullanıyorsanız, yıkama başına ne kadar deterjan kullanabileceğinizi belirlerken şişenin talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Çok fazla kullanmak havlularda kalıntı bırakmanın yanı sıra çamaşır makinesinde birikerek küflenmeye yol açabilir.

4. YUMUŞATICI KULLANMAK

Kumaş yumuşatıcıları havluların kokmasına ve harika bir his vermesine neden olabilir, ancak üzerlerinde kalıntı bırakarak onları daha az emici ve kaşındırıcı hale getirebilirler. Ayrıca havluların denenmesinin daha uzun sürmesine de neden olabilir; bu da özellikle kış aylarına girerken bu kadar büyük çamaşırlar için sıkıntı yaratabilir.

Sonraki Haber