Hayalİ gerçek oldu gençlere istihdam sağladı

Batman'da iş insanı Esat Ekremoğlu, çocukluk hayali olan fabrikayı kurarak memleketindeki yüzlerce işsize iş imkanı sağladı, gençleri uyuşturucu ve terörün pençesine düşmekten kurtardı.

Batmanlı iş insanı Esat Ekremoğlu, memleketinde hayalini gerçekleştirdi. Çocukluğunda kendisinin de yokluk gördüğünü anlatan Ekremoğlu, çalışmak istediği halde iş bulamadığını söyledi. Yaşadığı çevrede işsiz kaldığı için onlarca gencin kolayca uyuşturucu ve terörün pençesine düştüğünü aktaran Ekremoğlu, kurduğu fabrika ile yüzlerce gence iş imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadığını bildirdi.
İHA’nın haberine göre, genç iş insanı Ekremoğlu, “Geçmişte memleketimizde çalışmak istediğimizde iş bulamıyorduk. İş imkanı yoktu. Ben büyüdükten sonra böyle bir fabrika açmayı düşündüm. 400 personel çalıştırıyoruz. Bu sayıyı bine ulaştırmayı hedefliyoruz. Buradaki gençlerimizi terörün ve uyuşturucunun elinden almak için burada yüzlerce kişinin çalışabileceği bir iş ortamı oluşturduk. Dünya markalarına ihracat yaparak çalışan sayımızı bine ulaştırmayı hedefliyoruz.” dedi.

‘GENÇLER UYUŞTURUCU PENÇESİNE DÜŞÜYORDU’

Batman'da iş imkanı olmayan gençlerin terör ve uyuşturucunun pençesine kolayca düştüğünü belirten fabrika müdürü Kubilay Bulut, Ekremoğlu'nun açtığı fabrika sayesinde yüzlerce gencin kolayca işe erişebildiğini söyledi. Bulut, "Gençlerimiz bilindiği gibi çok çabuk terörün pençesine düşebiliyordu. Uyuşturucu ve madde bağımlılığına yakalanabiliyordu. Burada fabrika sayesinde o gençleri kendi bünyemize alıp meslek sahibi yaparak iş imkanı sağladık. Çok şükür hepsi de kendi paralarını kazanacak duruma geldi. Genç kızlar kimseye muhtaç olmadan kendi çeyizlerini diziyor, genç erkekler kimseye muhtaç olmadan kendi ayakları üzerine durabiliyor. Burada herkes huzurlu ve mutlu." diye konuştu.
Genç işçilerden Mizgin Aksoy, kendisi gibi 400 arkadaşının burada çalışarak kendi ayakları üzerinde durduğunu söyledi.
Fabrika personellerinden Azat İnançtan da "Daha önce geçimimizi sağlaya bilmek için batı illerine giderek orada çalışmak zorunda kalıyorduk. Esat Bey’in açtığı bu fabrika sayesinde kendi memleketimizde, kendi ailemizin yanında kalarak çalışma imkanı bulduk." dedi.

‘5 ÇOCUK OKUTUYORUM’

Çalışanlardan Nasihat Güçer de boşandığını belirterek “5 çocuğum var. Kimseye muhtaç olmadan bu iş sayesinde çocuklarımı okutarak büyütebiliyorum." diye konuştu.
Memleketinde kolayca çocuklarına bakma imkanı bulduğunu belirten fabrika çalışanlarından Mekiye Solmaz ise "Daha önce buralarda iş imkanı bulamıyorduk. İstanbul'a çalışmaya gitmiştim. Geri gelerek burada çalışarak çocuklarımıza bakabiliyoruz." dedi.

Sonraki Haber