Hayalimdeki Çin Resim Yarışması başlıyor: İpek yolu dostluğu resimlere yansıyacak

Ortaöğretim öğrencilerini resim yapmaya teşvik etmek, hayal dünyalarını güçlendirmek ve Çin kültürünü tanıtmak amacıyla düzenlenen "Hayalimdeki Çin" resim yarışması başladı. Öğrenciler yarışmada yer alacak eserlerini 15-20 Ağustos 2022 tarihleri arasında gönderebilecek.

Uluslararası Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (UBİKAV) Başkanı Prof. Dr. Bülent Okay, "Hayalimdeki Çin" resim yarışmasına ilişkin açıklama yaptı. Okay açıklamasında UBİKAV'ın, Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliğinin desteğiyle 2016 yılından bu yana "Hayalimdeki Çin" resim yarışması düzenlediğini aktardı. Sadece Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumu öğrencilerinin katılabildiği yarışmanın Türkiye'de büyük ilgi gördüğünü kaydeden Okay, "Geride bıraktığımız 5 yıla baktığımızda 'Hayalimdeki Çin' resim yarışmasına duyulan ilginin her yıl daha da arttığı gözlemlemekteyiz. Her yıl yarışmaya gönderilen eserlerin sayısı ve kalitesi yükselmektedir. Öğretmen ve öğrenciler büyük bir heyecanla bu yarışmaya hazırlanmaktadır" ifadelerini kullandı.

YARIŞMA İÇİN İKİ TEMA BELİRLENDİ

Öğrencilerin yarışmada başarılı olmak için Çin'i her yönüyle araştırmaya başladıklarını bildiren Okay, "Öğrenciler eserlerinde önceleri, Çin Seddi, yasak kent, ejderha, panda, İpek Yolu, yeşil çay gibi geleneksel Çin imgelerini tercih ediyorlardı. Daha sonraları ele aldıkları konular değişmeye başladı. Örneğin Çin'deki teknolojik gelişmeyi, uzay çalışmalarını, hızlı trenleri, robotları ve gökdelenleri ele almaya başladılar" değerlendirmesinde bulundu. Diğer yandan bu yılki "Hayalimdeki Çin" resim yarışması için iki tema belirlendi. Bunlardan birincisi, "Hayallerin peşinde, birlikte el ele yürümek." İkinci tema ise, "İpek yolu dostluğunu devralmak ve birlikte aydınlık bir gelecek yaratmak."

3 BİNDEN FAZLA ESER YARIŞMAYA GÖNDERİLDİ

Okay açıklamasının devamında şunları söyledi: "Geride bıraktığımız yıllara baktığımızda görünen şudur ki, 'Hayalimdeki Çin' resim yarışması, hedeflenen amacına ulaşmıştır. 2016 yılından bu yana yarışmaya farklı illerden 935 okuldan 3 binden fazla eser gelmiştir. Şimdiye kadar 39 öğrenci, 7 öğretmen, 4 okul yöneticisi ve 4 öğrenci velisi Çin gezisine katılmıştır."

Sonraki Haber