Hazır salçanız küfleniyorsa bu yöntemi deneyin: Asla küf yapmıyor ve lezzeti de kaçmıyor…

Marketten aldığınız salçalar küfleniyorsa, yıllardır ev hanımlarının uyguladığı bu yöntemle küflenmeyecek.

Küflenen hazır salçalar ev hanımlarının sorunu olur. Salça küflendiğinde lezzeti kaçar ve israf olur. Sonra kaşık kaşık küflenen salçalar çöpe gider. Fakat artık hazır salçaların küflenmesini önleyen bir yöntem var.

KÜFLENMEYEN SALÇANIN BİR PÜF NOKTASI VAR

Ev hanımı Esra Hanım, yıllardır aldığı hazır salçanın küflenmemesi için bu yöntemi deniyor. Küflenmeyen hazır salçanın püf noktasının kaya tuzu, sıvı yağ ve sudan geçtiğini söyleyen Esra Hanım işlemin püf noktasını da anlatıyor.

LezizYemekTariflerim’e göre salça küflenmemesi için ocakta güzelce kaynatılır. Ardından bir çay bardağı kaya tuzu, bir çay bardağı ayçiçek yağı ve bir su bardağı su eklenir. Daha sonra kaynayana kadar pişirilir. Kaynayan salçanın altı kapatılarak dibinin tutmamasına özen gösterilir ve dinlenmeye bırakılır. Daha sonra salça ocaktan alınarak konservelere konur.

Malzemeler:

1.659 gram domates ya da biber salçası küflenmesini önlemek için gereken malzemeler şöyle:

  • 1 çay bardağı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

  • Marketten aldığınız kabın ya da tenekenin içerisindeki salçayı tencereye ekleyin.
  • Tencereyi ocağa ekleyin ve kaynatmaya başlatın.
  • Salça kaynadıktan sonra önce kaya tuzunu, sonra sıvı yağı ve son olarak da suyu ekleyin.
  • Tuz eriyene ve salça yağı emene kadar pişirin.
  • Kaynayan salçayı 5 dakika kadar karıştırın ve ardından ocağın altını kapatın.
  • Daha sonra ocaktan aldığınız salçayı henüz sıcak olarak konservelere doldurabilirsiniz.

NOT: Tencereyi ocaktan aldığınızda salça sıcak olacaktır konservelere doldururken elinizin yanmamasına dikkat ediniz.

KONSERVEYİ KAPATMADAN ÖNCE ÜZERİNE İKİ PARMAK BOYUNDA EKLEYİN

yemek.com’da yer alan bir habere göre salçanın küflenmemesi için konservenin üzerine iki parmak zeytinyağı koyulması gerekiyor.

Salçanın küflenmesini önlemek için uygulayabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri, salçanın üzerine yaklaşık iki parmak kadar zeytinyağı koymaktır.

Çünkü zeytinyağı, kavanozun kapağından hava girse dahi bu havanın salçayla buluşmasını önleyecektir. Böylece siz de salçanızı kavanozun dibine kadar güvenle kullanabileceksiniz.

Kaynak: yemek.com, LezizYemekTariflerim

Görsel kaynak: LezizYemekTariflerim

Derleme: aydinlik.com.tr

Sonraki Haber