Hazır yufkadan olduğunu kimse anlamayacak! Çıtır çıtır patlıcanlı börek tarifi...
Hazır yufkadan yemek tarifleri yapmak oldukça kolaydır. Özellikle de börek tarifleri hazır yufka ile çok lezzetli olur. Bugün ise hazır yufkadan patlıcanlı börek tarifini sizle paylaşacağız. Patlıcan böreğine ne konur diye merak ediyorsanız işte detaylar!
Patlıcanlı börek börek tarifleri arasında en lezzetli olanlardan biridir. Çünkü patlıcan yemeği sevmeyen insanlar bile bu böreği çok severek tüketirler. Bugün ise bu çıtır çıtır ve lezzetli olan böreğin tarifini sizle paylaşacağız. Patlıcan böreğine ne konur? Patlıcan böreğine hangi baharatlar konur? diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz! İşte çıtır çıtır patlıcanlı börek tarifi...
ÇITIR ÇITIR PATLICANLI BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
- 1 kilo yufka (6 adet)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- İç harcı
- 1 kilo doğranmış patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 8-10 adet doğranmış biber
- 4 adet doğranmış domates
- 4 diş doğranmış sarımsak
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle patlıcanları ve tüm sebzeleri bir tavada kavurun. Üzerine baharatları da ekleyin.
- Yufkayı ıslatmak üzere de tüm malzemeleri bir kapta birleştirip çırpın.
- Yufkayı tezgaha serin ve karışımın bir kısmını yufkaya döküp ıslatın.
- Üzerine diğer kat yufkayı da serin ve bu katı ıslatmayın.
- Sonrasında yufkayı 8 eşit parçaya bölün. Her parçanın geniş kısmına patlıcanlı içten koyup rulo şeklinde yufkaları sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- Yufkaların üstüne de kalan karışımdan sürün ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.