‘HDP bu toprakların partisi mi’ tartışması

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz aldı.

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın “HDP bu toprakların partisi değil, maalesef Kürtlerin de partisi değil!” dediğini iddia etti. Oluç, “Siz ve ben, başka kimse olmasın, gelin birlikte bayramda bir tur yapalım, sokakta dolaşan vatandaşlarımıza soralım bakalım; HDP bu toprakların partisi mi değil mi?” ifadelerini kullandı.

EMPERYAL GÜÇLERİN SÖZCÜSÜ GİBİ…

Ak Parti Grup Başkanvekili Turan, Türkiye'de bütün partilerin Türkiye'nin partisi olmasını istediklerini belirtti. Sözde Ermeni soykırımı konusunu HDP'nin, emperyal güçlerin sözcüsü gibi dile getirmemesini istediklerini kaydeden Turan, “Biden'ın söyleminin neredeyse aynısını tekrar eden, Fransa'nın, İsviçre'nin söyleminin neredeyse aynısını tekrar eden bir anlayışın Türkiye'ye katkı sağlamayacağını ifade ettim.” dedi.

“Hangi 18 Mart töreninde, şehit cenazesinde, Meclis'in ortak bildirisinde HDP'yi gördük?” diye soran Turan, o yüzden HDP'yi Türkiye'nin partisi olmaya davet ettiğini söyledi.

HDP'li Oluç'un şehirleri beraber dolaşma teklifine de Turan, şu yanıtı verdi:

“Ben de söylüyorum, gelin dolaşalım memleketi, soralım: HDP özgür bir parti mi? HDP, Kandil'den izin almadan adım atan bir parti mi? HDP'nin listesini, metnini kim hazırlıyor, gündemini kim belirliyor? HDP kimin sözcülüğünü yapıyor? Eğer bu konuda çok büyük oranda 'HDP maalesef özgür değil' denmezse, ben de 'Bu işi bilmiyorum' diyeceğim.”

Sonraki Haber