HDP Furkancılara sahip çıktı

HDP’li Pervin Buldan, provokatör Furkancılara sahip çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın partisinin grup toplantısında gündeminde HDP’nin Nevruz kutlamaları ve Furkancılar vardı.

HDP’nin Nevruz gösterilerinin anadilde eğitim çığlığı olduğunu savunan Buldan, “Öcalan’ın özgürlüğü için güçlü bir ses verildiğini” söyledi, yeniden açılım çağrısı yaptı. Buldan, Alparslan Kuytul'un elebaşı olduğu kışkırtıcı eylemleriyle tanınan Furkancılara sahip çıktı. Adana’daki kışkırtmayla ilgili hükümeti ve emniyet güçlerini suçlayan Buldan “Furkan Vakfı’na insanlık dışı, hukuk dışı saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Buldan Furkancılarla ilgili şöyle konuştu: “Rotası demokrasi ve hukuk olmayan bir iktidar zulüm ve karanlıktan beslenir. Bunu pratikte de görüyoruz. Furkan Vakfı’nın Adana’da yapmak istediği basın açıklamasına demokratik bir hakkın kullanımına kolluk güçlerinin yapmış olduğu insanlık dışı, hukuk dışı saldırı AKP-MHP iktidarının siyasetteki ve sokaktaki gerçek yüzünü herkese bir kez daha göstermiştir. Bu uygulamayı şiddetle ve nefretle kınadığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Adana’daki tablo uzun bir süredir karakollarda, cezaevlerinde, görünmez kapılar ardından rutin hale getirilen işkencenin sokaklara taşmış halidir. Bu zulümleri ve zalimlikleri biz iyi biliyoruz.”

Sonraki Haber