HDP ve İYİ Parti'de karşılıklı suçlamalar

14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44,5’te kalması bileşenlerin moralini bozarken, İttifak’ın resmi ortağı İYİ Parti ve gayrı resmi ortağı HDP’nin oy oranlarındaki düşüş de her iki partide karşılıklı suçlamalara neden oldu.

Terör örgütü PKK ikinci tur seçimleri için de HDP kitlesini Kemal Kılıçdaroğlu'na yönlendirerek destek vereceğini açıklarken, bir yandan da HDP'den İyi Parti'ye yönelik ilk tur tepkileri gelmeye başladı.

HDP Seçim Takip Koordinasyon Merkezi Sözcüsü ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, katıldığı bir canlı yayında İyi Parti'ye göndermede bulundu. Tiryaki, sandık güvenliği konusunda Millet İttifakı'yla tam işbirliği yapamadıklarını söyledi.

İlk turda beklenen sonucun İyi Parti nedeniyle alınamadığını öne süren Tiryaki, işbirliği yapamamalarını "14 Mayıs seçimlerinde, İyi Parti’nin HDP'ye yaklaşımı nedeniyle Millet İttifakı’yla seçim ve sandık güvenliği ile ilgili iş birliği yapamadık." sözleriyle açıkladı.

CHP’YE ‘HDP’ KIZGINLIĞI

İYİ Parti'nin seçimlerde yüzde 9,69 oy alması sonrasında “morallerin bozulduğu” ifade ediliyor. Akşener seçim sonrası “sessizliğini” korurken, parti 14 Mayıs’taki seçimlerde 33 yeni milletvekilini parlamentoya gönderdi. Ancak partide “milliyetçi-Ülkücü seçmenin MHP’ye kaptırıldığı” konuşuluyor.

Milliyetçi-Ülkücü seçmenlerin Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “HDP ile bir araya gelmekle suçladığı ve Kılıçdaroğlu yerine Recep Tayyip Erdoğan ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan’ı desteklediği” ileri sürülüyor.

Sonraki Haber