HDP yine TSK'yı hedef aldı

HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada TSK'yı hedef aldı. Koçyiğit, "Gidip çocukların, kadınların, sivil yerleşim yerlerinin başına bombalar yağdırıyorsunuz." dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, düzenlediği her operasyonda tek bir sivilin bile zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alarak, "Gidip çocukların, kadınların, sivil yerleşim yerlerinin başına bombalar yağdırıyorsunuz." dedi. Koçyiğit'in bu ifadelerine Ak Parti ve MHP'den tepki geldi.

TBMM Genel Kurulunda önceki gün, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun teklifleri görüşmeleri yapıldı. Görüşmeler sırasında HDP Muş Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, TSK'yı hedef aldı. Koçyiğit konuşmasında, şunları söyledi: “Türkiye 1 Şubat'ta Şengal’e, Mahmur’a ve Derik’e operasyon yaptı. Şimdi soruyoruz: IŞİD’in Şengal’de yarım bıraktığını AKP hükümeti tamamlamak mı istiyor? Ezidi halkından ne istiyorsunuz? Bunca zaman silahlanmamış, bunca zaman silahı, şiddeti reddetmiş, bundan dolayı kırıma, soykırıma uğramış Şengal halkından ne istiyorsunuz? Gidip çocukların, kadınların, sivil yerleşim yerlerinin başına bombalar yağdırıyorsunuz ama 2 kilometre güneyde IŞİD’liler cirit atıyor, en üst düzeydeki liderlerine Amerika operasyon yapıyor, üstelik operasyonu bir NATO müttefiki olan Türkiye’ye söylemiyor ama bakın, hükûmetin çıtı çıkmıyor.”

AK PARTİ VE MHP'DEN TEPKİ

Koçyiğit'e Ak Parti ve MHP milletvekilleri tepki gösterdi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Konuşmacının hitabını inanın çok büyük bir üzüntüyle takip ettik. Artık kızmaktan başka, acınası bir hal olduğunu görüyorum. İfadelerin seçildiğini biliyorum, ellerinde birer metin var, aynı iddialar, aynı ithamlar, ağır ifadeler; bunları külliyen reddediyoruz. Örneğin 'Kürtleri bombalayan devlet', 'Kürtleri bombalayan siz' tarzı ifadeler ne kadar izansız, insafsız yaklaşımlar. 85 milyonun kardeşliğini yirmi yıldan beri haykıran bir ekibiz. 'Kardeşlerimizin dertleri bizim derdimiz' diyen bir ekibiz." dedi.

'TÜRK ORDUSUNUN ÖNCELİĞİ SİVİLLER KORUR'

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de şöyle konuştu: "Sayın Bülent Turan'ın ifade ettiği hususlara bizler de katılıyoruz ama Türk Ordusu -yani bunu iftiharla söyleyebiliriz, bu belgelerle de sabittir- sivil hassasiyetini dünyada yaptığı bütün operasyonlarda, bütün faaliyetlerde -ki bunlar bizzat meşru müdafaa hakkından kaynaklanan operasyonlardır- gösteren bir ordudur. Biz kendi ordumuzla gurur duyuyoruz. Allah'a şükürler olsun ki bir sivil katliamıyla, böyle ithamlarla biz karşı karşıya değiliz.

'RAHATSIZLIK BAŞKA'

“Buradaki sıkıntıların temeli, tabii, terör yuvası olarak bildiğimiz Kandil'den sonra ikinci bir Kandil olarak mamur edilmeye çalışılan, inşa edilmeye çalışılan o Sincar bölgesindeki terör yuvalarının, diğer bölgelerdeki terör faaliyetlerinin Türk ordusu tarafından 'gelinemez, bu kadar derine kadar inilemez' denilen yerlere inildiği için bu kadar büyük bir rahatsızlığın olduğunu görüyoruz.”

Sonraki Haber