HDP'lilerin fezlekeleri Meclis'te

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 'Dün akşam 33 fezleke Meclis'e ulaştı. İçinde HDP'li vekillerin fezlekeleri de var' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, 'Süreç neyse o süreç aynen işleyecektir' dedi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yaptığı açıklama ile dün akşam 33 fezlekenin Meclis'e ulaştığını, içinde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'li 9 ismin fezlekelerinin de bulunduğunu duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Meclis'teki grup toplantısı sonrası, "Süreç neyse aynen o şekilde işleyecektir" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP’li 9 isim hakkında, Kobani soruşturması kapsamında fezleke hazırlamıştı.

Kobani olayları sırasında yaşanan terör eylemlerinden “azmettirici” sıfatıyla sorumlu tutulan 9 HDP'linin, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” dahil 28 suçtan dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Meclis'te yapılacak oylama ile dokunulmazlıklar kaldırılırsa adli süreç başlayacak.

Sonraki Haber