HDP’nin hayali Ulus devletin yenilmesi!

Türkiye’de kuracakları demokratik ittifak ile ulus-devleti yenmekten söz eden HDP, Mahmur Kampı’na birlik gönderdiği için PKK ile aralarında gerginlik çıkan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’ye “Kürt ulusal birliğinin inşası için yapıcı adımlar atma” çağrısı yaptı.

HDP’nin 27-28 Nisan’da video konferans yöntemiyle yaptığı Parti Meclisi toplantısı ile ilgili bildirisinde, “ulus-devleti yıkılacak” ifadesine yer verildi.

ÖCALAN’A GEREKLİ KOŞULLAR SAĞLANMALI

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması istenen bildiride, Irak’ın kuzeyinde, Barzani ile PKK arasında Mahmur Kampı’na gönderilen Peşmerge birliği nedeniyle çıkan gerginliğe de yer verildi: “Kürt halkına yönelik saldırıların boyutlanarak sürmesi, Mahmur Kampı’na yapılan saldırılar, Demokratik Kürt Ulusal Birliği’nin ne kadar zaruri olduğunu bir kez daha açığa çıkarmıştır. HDP olarak bütün tarafları sorumlu bir siyaset izlemeye davet ediyor, bölgesel bir çatışmanın zemini olabilecek adımlardan uzak durmaya ve Demokratik Kürt Ulusal Birliği’nin inşası için yapıcı adımlar atmaya çağırıyoruz.”

İnfaz düzenlemesinin özel af olduğu görüşüne de yer verilen bildiride, 'Düşman hukuku' uygulanarak 'devrimci, demokrat, aydın, yazar ve siyasetçi ve gazeteciler ve hak savunucusu olmak üzerine 200 bin insanın cezaevlerinde ölüme terk edildiği” öne sürüldü.

ULUS-DEVLET YENİLECEKMİŞ!

“Demokrasi cephesi için güçlü bir zemin” bulunduğu görüşüne yer verilen bildiride, şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye demokrasisini eşitlik, adalet ve özgürlük değerleri ile ayağa kaldırabilecek yegane güç HDP’dir. HDP’nin güçlü rol oynadığı ve toplumun demokratik, ilerici, devrimci güçlerinin bir araya geldiği Üçüncü Yol/Çizgi esasında oluşturulacak demokrasi cephesinin tarihi rolünü oynaması için güçlü bir zemin bulunmaktadır. Bu zeminde demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlüğü esas alan her yaklaşım dalga dalga büyüyecektir. Büyük bir inanç ve güçle yeni dönem için çalışıyoruz. Örgütleniyor, emek veriyor, güçleniyoruz. Çözümün tek adresinin yeni yaşamın inşası için mücadele olduğuna inanıyoruz. Dayanışmacı komünal toplum mekanizmalarını kurmaya ve toplumu zafere ulaştırmak için daha fazla mücadele etmeye yönelik inancımız ve umudumuz büyük. Bizler örgütlendikçe kapitalizm yenilecek, ulus-devlet yenilecek, faşizm yenilecektir. İnsanlığı tehdit eden küresel kapitalizme karşı, küresel dayanışma her zamankinden daha elzem hale gelmiştir. Bir araya gelerek örgütlendikçe biz kazanacağız, halklar kazanacak. Mutlaka başaracağız.”

Sonraki Haber