‘Hedefimiz bu yıl bir Turcorn çıkarmak’

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM)’nin beşinci yaş iftarında “Nihai hedefimiz 2022’de BTM’den bir Unicorn yani bizim tabirimizle bir Turcorn çıkmasını sağlamak.” dedi.

‘Unicorn’, iş dünyasında, 1 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmış girişimler için kullanılan bir terim.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan BTM’nin kuruluş yıldönümü iftarı Cemile Sultan Korusu’nda yapıldı. İTO ve BTM Başkanı Şekib Avdagiç ile BTM Mütevelli Heyeti’nin de katıldığı iftara girişimciler, yatırımcılar, mentorlar katıldı.

İftarda konuşan Avdagiç, “Dünyada bir ticaret odası tarafından kurulan ilk start-up merkezi olma özelliği taşıyan BTM’nin, beş yıl içinde, sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin startup üssü olduğunu” söyledi. Türk girişimciliğine ve yatırım kültürüne ‘bilginin ticarileştirilme fikrini’, bir daha çıkmamak üzere sokmayı başardıklarını belirten İTO Başkanı, “BTM, yatırımcılık konusunda da ciddi farkındalıklar oluşturdu. Yatırımcı Hızlandırma Platformu programını devreye sokarak, başarılı iş insanlarımızın start-uplara ve yeni nesil girişimcilere olan bakış açılarını değiştirdi. BTM olarak, 2021’de 172 yatırım eşleştirmesi gerçekleştirdik. Nihai hedefimiz ise 2022’de BTM’den bir Unicorn yani bizim tabirimizle bir Turcorn çıkmasını sağlamak” dedi.

‘NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ’

Avdagiç şöyle devam etti: “İTO yönetimi olarak biz BTM’nin bu hedeflerine ulaşması için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Nasıl ki, 300 metrekarelik bir binada başlayan BTM hizmetlerini, hayalleriyle orantılı yeni mekanlarda sürdürmesini sağladıysak, şimdi de küresel hedefleriyle uyumlu yeni mekanlara sahip olmasını sağlayacağız. Yeni dönemde İTO binamızın yanında inşa edeceğimiz modern merkezimiz, Türkiye’nin yenilikçilik, girişimcilik ve start-up üssü haline gelecek… Böylece BTM’nin fiziki büyüklüğünü de 20 bin metrekareye taşıyacağız.”

BTM Genel Müdürü İbrahim Elbaşı da yaptığı konuşmada, BTM’nin, Amerika, Mozambik ve Güney Afrika gibi birçok ülkede girişimcilik ekosistemiyle ilgili programların içinde yürütücü olarak yer aldığını söyledi.

Sonraki Haber