‘Hekimliğe leke sürenler meslekten men edilsin’

Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban açıklama yaparak Yenidoğan Çetesi olarak kamuoyuna yansıyan olayın tüm suçluları ile tespit edilmesini, suça bulaşan hekimlerin meslekten men edilmesini istedi. Kurban, 'fedakarlıkları yapan ve dürüstçe çalışan meslektaşlarımıza duyulan güven azalmaktadır' dedi

Hekimsen Genel Başkanı Adil Kurban, Yenidoğan Çetesi olarak kamuoyuna yansıyan olayın tüm suçluları ile tespit edilmesini, soruna kalıcı olarak çözüm bulunmasını, tekrar etmesine asla izin verilmemesini, suistimal olaylarına bulaşan hekimlerin ise zamanında, meslekten kalıcı olarak men edilmesini istedi.

‘DENETİMSİZLİK SUİSTİMALE NEDEN OLUYOR’

Sağlık Bakanlığını, sağlıkta dönüşüm programı kapsamında yeni düzenlemeler oluşturmaya çalışmakla birlikte yeterli denetim mekanizması oluşturmaması nedeniyle eleştiren Kurban, “SGK'nın faturaların değerlendirilmesindeki aksaklıklar, iyi niyetli olmayan kişilerin suistimaline neden olmaktadır.” dedi.

Söz konusu şahısların haksız kazanç sağlarken, hem meslektaşlarına kara leke sürdüğüne hem de can kayıplarına neden olduklarına dikkat çeken Kurban, şöyle sürdürdü:

“Kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak bilinen olayın faillerinin içinde maalesef bazı meslektaşlarımız ve çalışma arkadaşlarımızın olduğunu görmekteyiz. En önemli amacı ‘Tıp mesleğinin zirvelere çıkması’ olan Hekimsen olarak, mesleğimizin onuruna leke süren her kim olursa olsun en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini düşünüyor ve bu kişilerin tıp mesleğine bir daha zarar vermemesi için meslekten kalıcı olarak men edilmesini talep ediyoruz.”

Adil Kurban

‘HEKİMLERİMİZ DEPREMDE VE SALGINDA ÖNE ATILDI’

Hekimlik mesleğini kötüye kullanan, ihanet eden, çıkarcı çok az sayıda insanın zamanında bertaraf edilmediği takdirde tıp mesleğinin de halkla birlikte zarar görmeye devam edeceğini belirten Kurban, hekimlerin depremde ve salgında nasıl fedakarca öne atıldığını anımsattı:

“Sadece 'Yenidoğan Çetesi' olayında değil, mesleğimizin kötüye kullanıldığı her durumda tıp zarar görmekte, her türlü fedakarlıkları yapan ve dürüstçe çalışan meslektaşlarımıza duyulan güven azalmaktadır.

"Unutulmamalıdır ki mesleğini kötüye kullanan, ihanet eden, çıkarcı çok az insanın yanında, Kovid 19 döneminde, yedi kat fazla ölüm riskine rağmen en ön safta çalışan, kendi ailesi de depremden zarar görmüşken yakınlarını bırakıp yaralıların tedavisiyle uğraşan, deprem sırasında idarecilerimiz dahi olayın şokunu atlatamamışken bölgeye görevlendirme yapılmasını beklemeden yardıma koşan fedakar meslektaşlarımızın sayısı kat kat fazladır.

“Ancak, mesleğimizi lekeleyen bu hainler sayıca azınlık olmalarına bakılmaksızın zamanında bertaraf edilmediği taktirde tıp mesleği de halkımızla birlikte zarar görecektir. Her meslekte olduğu gibi tıp mesleğinde de yetkilerini kötüye kullanan çürük elmalar vardır.

"Bu çürük elmaların temizlenmemesi, tüm elmaları çürütecek, mesleğimize en büyük zararı verecektir. Hekimsen olarak, hekim ve sağlık çalışanlarının hastalara şifa olurken, görevini kötüye kullanarak birçok bebeğin hayat ile bağını koparan bu tür kötü niyetli insanları kınıyoruz.”

Sonraki Haber