Hem depremi hem kardeşliği simgeleyen aracın sahibine anlamlı hediye

Türkiye’de meydana gelen depremin ardından kardeş ülke Azerbaycan yaraları sarmak için elini uzatan ilk ülkelerden oldu. Azerbaycan vatandaşı Server Beşirli de köy halkından topladığı yorganları Türk ve Azerbaycan bayrağının dalgalandığı eski aracının tavanına ve bagajına yükleyerek Bakü'ye gitmişti

Azerbaycanlı 33 yaşındaki Server Beşirli, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'ye destek olmak için küçük arabasına sahip olduğu her şeyi yükleyerek yardım için yola çıkmıştı. Bakü'ye doğru yola çıktığı esnada aracından gelen bir fotoğraf karesi depremin simge karelerinden biri olmuştu. Server Beşirli, şimdi de Adıyaman'da depremzedeler için çalışıyor.

DUYGULANDIRAN HEDİYE

Depremin ilk günlerinde varını yoğunu aracına yükleyen Server Beşirli'nin yaptığı bu olaydan çok etkilenen ve kendisine teşekkür etmek isteyen iş insanı Sebahattin Civelek kendisine yeni bir araç hediye etti. Server, halen Adıyaman'da olduğu için araç babası Rasim amcaya teslim edildi.

SERVER BEŞİRLİ ADIYMAN'A DESTEK OLMAYA DEVAM EDİYOR

Azerbaycan'da aracının üzerine yüklediği yardım malzemelerini Bakü'ye götürmek için yola çıkan Server Beşirli'nin çekilen fotoğrafı gündem olmuştu. Topladığı yardım malzemelerini Bakü'deki koordinasyon merkezine teslim eden Beşirli, daha sonra kuzenleri Memmedov Asker, İmamverdi Beşirli ile birlikte Adıyaman'a geldi. Türkiye-Azerbaycan İş Adamları ve Sanayiciler Birliği'nin yardım ekipleri ile Türkiye'ye gelen Server Beşirli, depremzedelere yardım malzemesi dağıtarak acılarına ortak oluyor.

"KARDEŞ ÜLKEM İÇİN BEN DE ELİMDEN GELEN YARDIMI YAPMAK İSTEDİM"

Türkiye'de yardım için canla başla çalışan Beşirli, "Kardeş ülkemizin başına gelen felaketi sosyal medyadan gördüm. Azerbaycan'da yardım kampanyası başlatılmıştı. Ben de elimden gelen yardımı yapmak istedim. Kuzenlerimle birlikte karar verdik, yardıma koştuk. Bakü'deki yardım kampanyası merkezine eşyaları götürürken yolda fotoğrafımı çekmişler. Ondan sonra yayıldı" dedi.

Sonraki Haber