Hem lezzetli hem doyurucu! Patatesle yapılan 5 meze tarifi...
Patates, birçok formuyla sofraların vazgeçilmezi. Ana yemeğinden kızartmasına birbirinden farklı haliyle lezzet dolu bir öğün sunan bu besin, herkesin bayıldığı lezzetlerin de başında geliyor. İşte hem lezzetli hem doyurucu patatesle yapılan 5 meze tarifi...
Mutfaklarımızda soğan ve salçadan sonra belki de en çok kullandığımız ürünlerden biri patates. Kızartmasına ayrı, sulu yemeğine ayrı bayıldığımız, her halini çok sevdiğimiz patatesi sadece haşladığımızda bile ortaya çıkan lezzeti müthişken onu bol bol değerlendirmeden olmaz dedik, bugün sizin için haşlanmış patatesle yapılan mezeler hazırlayalım istedik.
PATATES EZMESİ TARİFİ
PATATES EZMESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 adet patates
1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
1 tatlı kaşığı pul biber
2 dal dereotu(ince kıyılmış)
KİMYONLU PATATES TARİFİ
KİMYONLU PATATES TARİFİ İÇİN MALZEMELER
5 adet patates
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 adet limonun suyu
MAYONEZLİ PATATES SALATASI TARİFİ
En klasik mezelerimizden biri haline gelen patates salatası da bu listede mutlaka olmalıydı tabii ki. Kendisi çay saatlerinden meze sofralarına, mezenin dahil olabileceği her sofraya yakışır.
MAYONEZLİ PATATES SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
4 adet büyük boy patates
2 adet kornişon salatalık turşusu(küp şeklinde doğranmış)
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
1 avuç dereotu(kıyılmış)
2 diş sarımsak (arzuya göre)(rendelenmiş)
Haşlamak İçin:
7 su bardağı sıcak su
1çay kaşığı tuz
AMERİKAN SALATASI TARİFİ
AMERİKAN SALATASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy patates
1su bardağı bezelye
2 adet kornişon salatalık turşusu
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
ÇANAK SALATA TARİFİ
Çanak Salata Tarifi İçin Malzemeler
1su bardağı ince bulgur
1adet kuru soğan
2yemek kaşığı zeytinyağı
1yemek kaşığı salça
1çay kaşığı karabiber
1çay kaşığı kimyon
1çay kaşığı toz kırmızı biber
1çay kaşığı tuz
5 adet patates
1 adet havuç
1su bardağı haşlanmış bezelye
5 adet kornişon turşu
1su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı mayonez
ÇANAK SALATA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- 4 adet patatesi haşlayın, kabuklarını soyun ve robottan çekerek püre haline getirip bir kaba alın.
- Bulguru derince bir kaba alın ve üstüne 1 su bardağı kaynar su döküp bir kenarda yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında güzelce kavurun, içerisine salçayı ve baharatlarını da ekleyip güzelce kavurun.
- Hazırladığınız salçalı sosu püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne dökün, kabarmış olan bulguru da ekleyin ve güzelce yoğurup, dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
- Salatası için; kalan 1 patatesi ve havucu küp küp doğrayın. Üstünü geçecek kadar su ilave edin ve sebzeler yumuşayana dek haşlayın.
Sonrasında süzün, haşlanmış bezelyeleri ve küp küp doğradığınız turşuları ekleyin. Yoğurt, mayonez ve ince ince doğranmış dereotunu da ekleyip güzelce karıştırın. Salatanız hazır. - Hazırlayıp dinlenmesi için dolaba kaldırdığınız patatesli harcı alın ve elinizle mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp çanak şekli vererek bir servis tabağına dizin.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra, hazırlamış olduğunuz salatayı içlerine paylaştırın
- Dereotu ile süsleyip servis edin.
Kaynak: Yemek.com