Hep yanlış pişirmişiz. 33 yıllık usta pilava lezzet katan sırrı açıkladı

Tane tane pirinç pilavı yapmak aslında sanıldığı kadar zor değilmiş. 33 yıllık usta aşçı lezzetli pilavın sırrını paylaştı.

33 yıldır aşçılık yapan Muharrem Bujar Ramadan yaptığı paylaşımla lezzetli pilavın püf noktalarını paylaştı. Eğer pişirdiğiniz pilav lezzetli olmuyorsa bu sırlara kulak verin.

* Pirinç pilavı yaparken ya zeytinyağı yada tereyağı kullanmak gerekmektedir.

* Bir geceden pirinçler suda bekletilmelidir. Bir gece suda bekletilen pirinçler tüm toksinlerden arınacaktır.

* Pilavda kullanılan su asla çeşme suyu olmamalı, mutlaka içme suyu olmalıdır.

* Pirinç pilavı yaparken eğer pilavın lezzetli olmasını istiyorsanız bilmeniz gereken bir kural var.

MARKETTEKİLERİ KULLANMAYIN!

Marketlerde satılan tavuk suyu veya et suyunu pilavınıza sakın eklemeyin. Eğer sağlıklı ve lezzetli bir pilav pişirecekseniz mutlaka kendi yapacağınız tavuk suyunu kullanın.

Ulusalpost'da aktarılanlara göre; Pilava lezzet katan yöntemi uygulamak aslında çok kolay. Küçük bir tencere içerisine 1 but koyun veya 5 kanat... Bunları haşlayın. Sonrasında da haşladığınız tavuğu bir tabağa alın. Suyu ise bekletin...

Pilav yaparken işte ekleyeceğiniz su bu tavuk suyundan olsun. Gerçek tavuk suyuyla yapacağınız pilavın lezzetine hayran kalacaksınız.

TANE TANE PİLAVIN TARİFİ NASILDIR?

Şehriyeli pirinç pilavı, Türk mutfağında en çok tüketilen pilavlar arasında yer alıyor. Şehriyeli pirinç pilavının aslında hazırlanışı da çok kolay. Tarifsiteniz'de yer alan bir içerikte; Tane tane pirinç pilavının tarifi paylaşıldı.

Şehriyeli Pilav yapılışı son derece kolaydır. Ancak sıvı yağdan daha çok tereyağı ekleyerek şehriyelerin tadını ortaya çıkartabilirsiniz. Tarifimiz de tam kıvamında. Umarız deneyince sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı şehriye
2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su/tavuk suyu


Yapılışı

İlk olarak tencereye yağları ekleyin. Tereyağı eriyince şehriyeleri ilave edin ve rengi koyulaşana dek kavurun.

Rengi koyulaşan şehriyelerin üzerine önceden tuzlu suda bekletilmiş ve süzülmüş pirinçleri ilave edin.

Üzerine tuzunu ekledikten sonra 4-5 dakika kavurun. Daha sonra sıcak su veya tavuk suyunu üzerine ekleyin. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın.

Suyunu çekince ocaktan alın. Demlenmesi için kapak ve tencere arasına havlu kağıt serin. 10-15 dakika demlendikten sonra servis edebilirsiniz.

Şehriyeli Pirinç Pilavı Servis Önerisi

Şehriyeli Pirinç Pilavının yanına en çok yakışan yoğurt ve cacıktır. Ayrıca ana yemek olarak tavuk sote, et sote veya musakka servis edebilirsiniz.

Sonraki Haber