Her ay kuaföre gitme derdine son. Bu doğal yöntem kadınlarda bıyık çıkmasını tamamen engelliyor...

Halk arasında bıyık olarak tanımlanan dudak üstü tüyleri, özellikle kadınların kabusu olabiliyor. Tüylerin oluşumunu yavaşlatmak ve hatta engellemek mümkün. Peki, kadınlarda bıyık çıkmasını engelleyecek yöntemler neler? Kararan bıyıklara ne iyi gelir? İşte tüm bu soruların yanıtları…

Dudak üstü tüyleri, halk arasında bıyık olarak adlandırılıyor. Birçok kadının kâbusu haline gelen bu durumu engellemenin yöntemleri ise araştırılmaya devam ediliyor. Bu bölgedeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için ise genellikle ağda, cımbız ve ip gibi farklı yöntemlere başvuruluyor. Ancak bu yöntemler neticesinde zamanla bıyık bölgesinde kararmalar meydana gelebiliyor. Peki, bu sorunların en etkili çözümü ne? Kadınlarda bıyık çıkmasını kalıcı olarak engellemek mümkün mü? İşte çok merak edilen bu soruların yanıtları…

BU YÖNTEMLER KADINLARDA BIYIĞI YOK EDİYOR

Bıyık üstü tüylerini temizlerken ip ve cımbız dışında tercih edilen yöntemlerin başında ağdada geliyor. Ağda, zaman içerisinde ciltte sarkma, kırışıklık, tahriş ve kararma gibi sorunlara neden olabiliyor. Üstelik ağdayla alınan bölge tahriş olduğu için kızarıklık sorunu meydana gelebiliyor. Öte yandan lazer epilasyon da dudak üstü tüylerinden kurtulmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biri.

Dudak üstü tüylerinden doğal yöntemlerle kurtulmak da mümkün. Özellikle nane yağı, mercimek ve şeker bıyıktan doğal yollarla kurtulmak isteyenlerin imdadına yetişen ürünler arasında başı çekiyor.

DOĞAL YÖNTEMLERLE DUDAK ÜSTÜ TÜYLERİNDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Uzmanları yüzde çıkan tüyleri azaltmak için nane çayı tüketilmesini öneriyor. Nane çayı, vücutta androjen hormonu üretiminin azaltmasını sağlıyor. Bunun beraberinde yüz bölgesinde oluşan tüylenmelerin de önüne geçilebiliyor. Bu konuda kesin çözüm olarak görülmese de istenmeyen tüylerin azalmasına yardımcı oluyor.

Nane çayını hazırlamak da son derece pratik. Bir tatlı kaşığı kuru naneyi bardağa koyduktan sonra üzerine kaynar su ekleniyor. Bardağın üzerini kapattıktan sonra 10 dakika boyunca da demlenmesi bekleniyor. Naneyi bardak içerisinden süzdükten sonra içerisine bir çay kaşığı bal ekleniyor. Tüylenme sorununa karşı günde bir fincan nane çayı içilmesi tavsiye ediliyor.

1. İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMAK İÇİN MERCİMEK VE BAL KARIŞIMI

Bıyık problemi yaşayan kadınların sık sık başvurduğu bir diğer besin ise mercimek. Mercimek, ciltteki ölü derinin temizlenmesine yardımcı olduğundan istenmeyen tüylerin azalmasına da yardımcı oluyor. Bunun için bir avuç mercimek öğütüldükten sonra macun kıvamına getiriliyor ve içerisine bal ekleniyor. Elde edilen ballı mercimek karışımı bıyık bölgesine sürülerek biraz beklenip ardından temizleniyor. Bu yöntemin istenmeyen tüylerden kurtulmak için hafta bir kez uygulanması öneriliyor.

2. İSTENMEYEN TÜYLERE SAVAŞ AÇAN ŞEKERLİ DOĞAL AĞDA

Uzun yıllardır kadınlar yüzlerindeki tüyleri almak için şekerden faydalanıyor. Acı çekmeden şeker yöntemi ile kısa süre içinde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün oluyor. Yarım bardaktan daha az su tencere içerisinde ısıtıldıktan sonra içerisine 2 bardak şeker ve yarım limon suyu ekleniyor. Karışım kaynamaya başladıktan sonra altını kısmak gerekiyor. 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alınarak, tüylerin olduğu bölgeye bebek pudrası uygulanıyor. Macun kıvamına gelen karışım sürdükten sonra ise bir bez parçasıyla tüyleri ters yönde çekmek gerekiyor. Şeker ile yapılan doğal ağda, istenmeyen tüylerden kurtulmanın bir numaralı yolu olarak biliniyor.

Sonraki Haber