Her evde bulunuyor! Her gün 1 gram altın elde edebilirsiniz

Evlerimizde kullanılan eşyaların ömrü bittiğinde çöpe atıyoruz. Ancak çoğu kişi bilmiyor ki cep telefonları, bilgisayarlar gibi cihazların içinde küçük miktarda altın bulunuyor. Eşyanın içindeki altın nasıl çıkartılır?

Altın fiyatlarının zirve yapması elektronik cihazlardaki altının önemini daha da artırdı. Belli formüllerle elektronik atıklardan altın, gümüş, paladyum ve bakır elde ediliyor. Bilgisayar ana kartları, cep telefonları ve bazı uzaktan kumandalar gibi ürünler, içerdikleri altın nedeniyle değer taşıyorlar.

Bu altın genellikle bağlantı noktalarında, devre kartlarındaki iğnelerde ve diğer küçük parçalarda bulunuyor. Hurdaya ayrılan elektronik cihazları toplayıp satarak para kazanan tamirci, cep telefonlarının içindeki anakartta '14 ve 22 ayar değerinde altın' olduğunu söyledi.

HEM EKONOMİK HEM DE ÇEVRESEL AÇIDAN ÖNEMLİ

Altın, elektronik cihazların daha verimli çalışmasını sağlamak ve korozyona karşı koruma sağlamak için kullanılır. Ancak bu altınları çıkarmak genellikle geri dönüşüm firmaları tarafından yapılıyor. Elektronik cihazlardaki değerli metallerin geri dönüşümü, hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemli. Bu nedenle, eski veya arızalı elektronik cihazları atmadan önce geri dönüşüm potansiyellerini değerlendirmek büyük önem taşır.

Bireyler, geri dönüşüm firmalarıyla iş birliği yaparak ekonomik kazanç elde edebilir ve aynı zamanda çevreye önemli bir katkıda bulunabilirler.

PATATESTEN ALTIN ÇIKARIYORLAR

Antalya'da iki kafadar elektronik atıklardan altın elde edilmesinin yaygınlaşmasını amaçladıklarını anlatarak “Herkes evinde 1 günde 1 gram altın yapabilir. Altını patatesten çıkarıyoruz. altını çökertip toz ya da kırmızı toprak haline getiriyoruz. Kırmızı toprağı patatesin içinde eriterek, 24 ayar saf altın elde ediyoruz” diyerek kendilerine gelir kapısı açtıklarını açıklamışlardı.

Sonraki Haber