Her gün 1 tane soğan yerseniz ne olur? Etkilerine inanamayacaksınız...

Her gün 1 tane soğan yediğinizde vücudunuzda olacaklara inanamayacaksınız! Tıp dünyası bile soğanın vücuda olan etkilerine karşı şaşkınlığını gizleyemiyor. İşte 'Her gün 1 tane soğan yerseniz ne olur?' sorusunun yanıtı...

Yemeklerin ve salataların olmazsa olmazı soğan, aslında tam bir şifa deposu. Özellikle A, C ve B vitaminleri açısından çok zengin bir kaynak olan soğan, içeriğindeki kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlarla da son derece faydalı. Peki hem pişmişini hem de çiğ halini severek tükettiğimiz soğandan her gün 1tane yersek ne olur? Her gün 1 soğan yediğimizde vücudumuzda neler değişir? İşte çok merak edilen bu soruların yanıtları...

SOĞANIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Soğanın içeriğindeki A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı hem de göz sağlığını destekliyor. B vitamini ise bağışıklık ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor. C vitamini bakımından da son derece zengin olan soğan, bu sayede kişilerin kış mevsiminde hastalıklardan korunmasına yardımcı oluyor.

Araştırmalar soğanın içeriğinde yer alan kuarsetin adlı antioksidan sayesinde kişilerin yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azalttığını gösteriyor. Uzmanlar, özelikle kırmızı soğanda vücuttaki sağlıklı hücrelere zarar veren serbest radikalleri ortadan kaldıran antioksidan maddelerinin çok daha fazla olduğunu söylüyor. Kuarsetin maddesi yalnızca kanserle savaşmakla kalmıyor. Alerjik reaksiyonlara neden olan histaminin bağışıklık hücrelerinde salınımının engellemesine de büyük oranda destek sağlıyor. Dolayısıyla uzmanlar özellikle astım ya da alerjik problemleri olan kişilerin bol bol soğan tüketmesini öneriyor.

Soğanın içeriğinde yer alan kükürt de kan inceltici etkiye sahip. Bu özelliği sayesinde soğan kalp krizi ve inme riskini azaltıyor. Öte yandan tüketenleri hipertansiyona karşı adeta bir kalkan gibi koruyor.

HER GÜN 1 TANE ÇİĞ SOĞAN YERSENİZ NE OLUR?

Soğan hem pişmiş hem de çiğ olarak tüketilebiliyor. Çiğ soğanın faydaları ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
  • Kandaki kötü kolesterol seviyesini azaltır.
  • İltihap ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi görür.
  • Tüm kanser hastalıklarından vücudu korur.
  • Antioksidan bakımından zengin olduğu için bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Bağırsaktaki yararlı bakterilerin korunmasını sağlar. Bu sayede bağırsak florasını destekler.
  • Kişilerin kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimize eder.
  • Kandaki yüksek şekeri dengeler.
  • Vücutta enfeksiyon oluşma riskini önemli ölçüde azaltır.
  • Ciltteki yaraların iyileşmesini hızlandırıcı bir etkiye sahiptir.
  • Bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardımcı olur ve bu sayede kabızlığı engeller.
  • Ciltteki akne ve sivilce oluşumunu minimum seviyeye indirir.
Sonraki Haber