Her gün leblebi yiyerek pek çok hastalıktan korunabilirsiniz! Bakın her gün yerseniz neler oluyor…

Sağlıklı olmak ve yaşam kalitesi yüksek bir hayat sürmek, herkesin isteği. Ancak sağlıksız ara öğünler ve hazır gıdalar pek çok hastalığa neden olabiliyor. Peki, yararlarıyla öne çıkan sağlıklı bir ara öğün alternatifi olduğunu söylesek? İşte leblebinin bilinmeyen faydaları...

Nohudun kavrulmasıyla üretilen leblebi, hemen herkesin severek tükettiği bir atıştırmalık. Hele bir de taze kavrulduysa kokusuna ve lezzetine diyecek yok. Peki, kokusu ve tadıyla gönüllere taht kuran leblebinin kalp sağlığından sindirim sistemine kadar sayısız yararı olduğunu biliyor muydunuz? Gelin, leblebinin faydalarını birlikte inceleyelim.

Tokluk hissi verir

Leblebi, kalorisi çok yüksek bir besin olmamasına rağmen tok tutmada oldukça etkili bir atıştırmalık. Kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bu besini ara öğün olarak tüketebilirsiniz. Bu kuru yemiş, açlığınızı bastırıp uzun süreli tokluk hissi sağlar. Sağlıklı ve dengeli şekilde beslenmeye dikkat ediyorsanız leblebi sizin için hayat kurtarıcı bir gıda olabilir.

Kan şekerini dengeler

Kan şekerinin dengeli şekilde yükselmesini sağlayan leblebi, kan şekerinde ani düşme ve yükselmeleri önleyebilir. Ayrıca kan şekerinin dengeli olması baş dönmesi, yorgunluk ve açlık krizlerinin önlenmesinde de oldukça etkili. Bu yüzden dengeli ve daha kaliteli bir yaşam için leblebi tüketiminizi artırabilirsiniz.

Mide problemlerine iyi gelir

Mide suyunun emilmesine yardımcı olan leblebi, mide yanması ve reflü gibi rahatsızlıklarda etkili bir atıştırmalık olarak karşınıza çıkıyor. Bu tarz rahatsızlıklarınız varsa leblebiyi her gün gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Kolesterolü dengeler

Kötü kolesterolün dengelenmesinde etkili olan leblebi, kalp ve metabolik hastalıklara da iyi gelir. Günlük olarak 2-3 fincan leblebi tüketmeniz kolesterolünüzü dengede tutarak daha sağlıklı bir yaşam sürmenize katkı sağlayabilir.

Bağışıklık sistemini destekler

Şekerli ve yağlı atıştırmalıklara sağlıklı bir alternatif görevi gören leblebi, besleyici yönü sayesinde bağışıklığınızı destekler. Leblebinin içeriğindeki vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Siz de özellikle mevsim geçişlerinde ve kış aylarında leblebi tüketiminizi artırarak hastalıklara karşı korunabilir, dinç şekilde kış aylarını tamamlayabilirsiniz.

Sonraki Haber