Her tadan fıstık sarma sanıyor, ıspanaktan yapıldığına kimse inanmıyor! Ispanaklı irmikli yalancı fıstık sarma tarifi...

Bu tatlının içinde fıstık yerine ıspanak var ama tadanların hiçbiri bunu anlamıyor! Evde yarım su bardağı irmiğiniz varsa mutlaka denemenizi öneririz. İşte karşınızda Hem pratik hem de ekonomik ıspanaklı irmikli yalancı fıstık sarma tarifi...

Bu tatlı baklava ustalarının yaptığı fıstık sarmayı aratmıyor. Üstelik içinde yalnızca ıspanak ve irmik var. Ancak iddia ediyoruz eğer siz söylemezseniz hiç kimse tatlının içinde ıspanak olduğunu anlamayacak. İşte karşınızda her tadanın bir tabak daha isteyeceği, hem ekonomik hem de pratik ıspanaklı irmikli yalancı fıstık sarma tarifi...

ISPANAKLI İRMİKLİ YALANCI FISTIK SARMA TARİFİ

Tatlının hamuru için gerekli malzemeler;

200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 demet ıspanak (sadece yaprakları)
1 çay bardağı çekilmiş fındık (tercihe göre ceviz de kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı irmik
4 su bardağı un

Tatlının şerbeti için gerekli malzemeler;

2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
2-3 damla limon

ISPANAKLI İRMİKLİ YALANCI FISTIK SARMA NASIL YAPILIR?

1- Tatlının öncelikle şerbetini hazırlayın. Bunun için şerbette kullanacağınız malzemeleri tencereye koyun ve ocağa alın. Kaynamaya başladığında içine 2-3 damla limonu ilave edin.

2- Tatlının hamuru için ilk olarak ıspanakları mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Eğer bu aşamada zorlanırsanız içine yumurta ve şeker ilave edebilirsiniz. Yumurta ve şeker, ıspanağı robottan daha kolay geçirmenize yardımcı olacaktır.

3- Karışımı bir yoğurma kabına alın ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. 

4- Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edene kadar hamuru güzelce yoğurun.

5- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Parçaları tezgahta yuvarlayıp parmak parmak kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

6- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında ortalama 15 dakika kadar pişirin. Hamurların altı hafif pembeleştiğinde fırından alın. 

7- Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve dilediğiniz gibi süsleyin.

İşte tatlınız hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiye olsun!

Sonraki Haber